El director del departament d’Agricultura, Josep Casals, ha participat aquest divendres al VII Congrés internacional de la viticultura de muntanya i forta pendent que se celebra al llarg d’aquesta setmana a la universitat de Tras-os-Montes e Alto Douro, a Vila Real (Portugal).
A la presentació, Casals ha apropat el cultiu de la vinya que fan els cellers andorrans i els diferents vins que es comercialitzen sota el segell de ‘Qualitat controlada vins d’Andorra’, com ara els vins Escol i Torb de Casa Sabaté, els vins Imagine, Evolució i Fora Pista de Casa Auvinyà de Sant Julià de Lòria i els vins Casus Belli i Blanc de Noir de la Borda de l’Any de la Part d’Ordino.
Durant el congrés s’han abordat diferents temàtiques relacionades amb la viticultura de muntanya i forta pendent. S’ha abordat l’impacte que pot suposar el canvi climàtic en aquest tipus de viticultura, així com les bones pràctiques i les noves tecnologies agràries al servei de la producció dels vins de muntanya.
Tanmateix, durant el congrés també s’ha abordat el rol que aquest tipus de cultiu desenvolupa en el manteniment del paisatge, la conservació de la biodiversitat i la conservació del patrimoni cultural.
Finalment, també s’ha valorat les accions que la viticultura de muntanya pot aportar a la diversificació del sector primari i al desenvolupament de noves activitats turístiques relacionades amb l’enoturisme i l’alta gastronomia.