Adulteració i reformes

Cada dia és més difícil parlar sobre el nostre estimat Club sense caure en la repetició o la monotonia, perquè de tant guanyar i guanyar, de tant batre records contínuament, o de marcar gols de tres en tres, o d’enlluernar-nos amb el seu joc, un ja no sap què posar per no avorrir al lector.

Potser seria millor parlar de les grans mancances i greus problemes que està passant el que, a priori, era el màxim rival a la competició, però que a data d’avui està a una dotzena de punts per sota i sense gaires possibilitats de reduir la diferència, sinó més aviat d’ampliar-la, o de per què la seva gran estrella agredeix contínuament als rivals amb total impunitat.

O potser seria millor centrar-nos en l’empatx i l’adulteració que pateix la lliga andorrana amb el negoci dels mexicans, que venen aquí només pensant en poden jugar a Europa, suposadament ensarronats pels seus representants que fins i tot venen l’Alberg de la Comella com una residència de futbolistes… tot plegat per “flipar”.

O també podríem tocar el tema de com democratitzar els clubs andorrans, la majoria dels quals no té socis, alguns no en volen ni sentir a parlar de tenir-ne, tot i els ingressos que els podrien reportar, i alguns d’ells, per no dir la majoria, els dirigeixen els mateixos que els van fundar, i els fa por perdre el control si es fan socis.

Com volem que el nostre futbol evolucioni i millori si les estructures no funcionen com cal?

Crec que la Federació no té al seu abast cap mecanisme per incidir en aquests problemes, més enllà de la voluntat que hi posen, i en el cas dels mexicans, per exemple, estan lligats de mans i peus perquè la legislació vigent ho permet, però potser hauríem de posar limitacions a aquestes pràctiques que res tenen a veure amb l’esport del futbol i que van en detriment de les nostres escoles de base, en les que em consta que s’està fent una bona feina a la gran majoria de clubs.

No es podria fer una reglamentació que exigeixi un mínim de jugadors nacionals i que limiti el nombre d’estrangers? Tanta por tenim de defensar el que és nostre o és que no tindríem lliga de futbol a Andorra?

Que algú m’ho expliqui, per què no ho acabo d’enendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *