Adjudiquen la implementació dels plans de recuperació de l’àliga daurada, el trencalòs i el voltor negre

Un exemplar d'àliga daurada (Andrew Patrick)
Un exemplar d’àliga daurada (Andrew Patrick)

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació de tres plans de recuperació d’espècies d’ocells accipitriformes. En concret, l’Executiu encarrega a l’empresa Biologia i Comunicació l’aplicació dels plans de recuperació de l’àguila daurada, el trencalòs i el voltor negre, totes tres espècies en perill d’extinció. Aquesta decisió segueix la línia estratègica del Ministeri que té com a objectiu global tirar endavant els plans de recuperació de les espècies protegides declarades en perill d’extinció per tal d’aturar la regressió generalitzada que han sofert aquestes espècies i augmentar-ne els efectius poblacionals. L’objectiu és seguir preservant i potenciant la fauna del país, així com els seus hàbitats.

La base del treball tècnic és el Reglament d’espècies de fauna protegides que llista les espècies en els diferents nivells de protecció (extingides, en perill d’extinció, amenaçades i protegides). Els plans de recuperació previstos a la Llei de conservació del medi natural, biodiversitat i paisatge tenen com a objectiu analitzar la situació de les espècies en perill d’extinció, així com les causes de la seva situació. L’aplicació delimita i programa les accions i actuacions necessàries per a conservar i recuperar les poblacions o els hàbitats.

Els plans estan impulsats amb base científica d’experts i també han estat validats prèviament per la Comissió de coordinació i desenvolupament de l’Estratègia nacional de la biodiversitat (CENBA), que està constituïda per representants de Govern, dels Comuns, dels agricultors i ramaders, de la FACIP, de direccions de les estacions d’esquí, d’associacions de defensa de la natura, d’entitats de recerca i de federacions de vehicles motoritzats.

L’adjudicació dels plans de les tres espècies d’ocells ha recaigut a l’empresa Biologia i Comunicació per un import total i plurianual (fins al 2028) de 139.507,50 euros.

[do_widget id=category-posts-pro-64]