AD800 envia una carta als Coprínceps perquè no ratifiquin l’IRPF

ad800AD800 ha enviat, finalment, una carta als Coprínceps en què els demana que no rubriquin la llei de l´IRPF. El moviment social l´ha tramès als delegats perquè siguin aquests els que l’enviïn als caps d’Estat.

D’aquesta manera AD800 vol protestar perquè aquest tribut, que va ser aprovat pel Consell General el 24 d´abril, no ha estat ratificat pels ciutadans.

Segons AD800, Demòcrates per Andorra no portava l´IRPF en el programa electoral i la ciutadania no ha estat ben informada sobre el que implica la implantació.

11 comentaris

 1. Sr. Montoro, no es tracta que ho digui o no la Constitució, es tracta que és èticament poc democràtic recórrer a un poder d’orígen feudal. Heu fet pitjor paper que el Govern. Vaja, ridícul.I que consti que estic en contra de l’IRPF i de la manera que s’ha aprovat, però això no treu que, al menys per a mi, heu perdut tota credibilitat.

 2. Si AD800 porta als coprínceps la petició de no ratificació de la llei de l’IRPF ja em podeu donar de baixa com a simpatitzant. Que collons i pinten els coprínceps que no han estat elegits per nosaltres!!!. El d’abaix estarà content amb l’afany de protagonisme que té.

  1. estimat ciutadà, ens agradi o no, i per qui no ho sapigui, els qui ratifiquen les lleis aprovades pel Consell General son els coprinceps. Un cop aprovada una llei aquesta es tramesa als corpinceps pel Sindic General. Sino, mireu la constitució.

 3. Menys democràtic trobo jo que un grup de facebook contradigui als representants oficials i es vulgui emparar en uns senyors feudals. Que es presentin a les eleccions i ja en parlarem. De moment tenen menys autoritat que la campana del Consell General, ja que ningú els ha votat.

 4. El poder està en mans del poble sobirà! Ens van enganyar i ens han traït. Cal alçar la veu alta i clara i espero que a l’abril 2015 es presenti una formació que ens doni dret a escollir! La votaré!!

 5. El poder està en mans del Consell General i els consellers de DA que no portaven al seu programa electoral la implantació de l’IRPF han traït als seus votants en primer lloc, al poble andorrà i a la credibilitat del nostre sistema democràtic. Segurament, ben explicat, l’IRPF hauria sortit via referèndum. El mal fet a la credibilitat del nostre sistema és irremeiable. Gràcies Sr. Martí, gràcies Sr. Cinca.

 6. Dret a l’Autodeterminació (sobre l’IRPF)
  Vull tenir dret a decidir.
  No vull pagar.

  Us sona?

  Doncs en aquest país on no tinc ni veu ni vot, encara es mes greu.

 7. Incorrecte:
  El poder està en mans del poble. Que es comporti sumisament o no es una altra cosa.

 8. Primer error d’aquests neòfits en política. Tenen raó en denunciar l’engany protagonitzat per DA però la iniciativa no porta en lloc. Donen un protagonisme gratuït als coprínceps, que no te raó de ser. El poder està en mans del Consell General.

  1. Pels qui creieu que els coprinceps no hi pinten res en això i que AD800 no els hagués hagut de contactar us copio un extracte de la constitució. Si algú pot aturar una llei, un cop aprovada pel consell, son els coprinceps

   Funcions dels coprínceps
   Constitució del Principat d’Andorra
   Títol III DELS COPRÍNCEPS
   ARTICLE 45 g) Sancionen i promulguen les lleis segons l’article 63 de la present Constitució.
   ARTICLE 63 : Aprovada una llei pel Consell General, el Sindic General en donarà compte al copíncepts perque , entre els 8 i 15 dies seguents, la sancionin, la promulguin o l’ordenin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *