Accelerar el metabolisme

metabolismeEl metabolisme és la suma de les reaccions químiques de l’organisme. Tenim un metabolisme basal, que és el consum mínim d’energia que el cos necessita per viure, però aquest consum varia molt d’una persona a una altra i d’això depèn que dues persones que mengin el mateix i facin la mateixa activitat tinguin diferent pes.

La digestió i la temperatura corporal són les variables que produeixen aquestes diferències. Algunes persones tenen una digestió que aprofita més els nutrients, entre ells els hidrats de carboni i els greixos, mentre que d’altres desaprofiten més energia en la digestió. Això pot influir en el fet que dues persones s’engreixin de diferent manera. A més, per mantenir la temperatura corporal, el cos utilitza molta energia, però cada persona té una temperatura diferent i aquestes petites diferències fan que la despesa energètica variï molt entre diferents persones.

Per això, una persona amb una digestió que no desaprofita res del que menja i amb una temperatura baixa pot tenir un 30% menys de consum de calories al dia que una altra amb característiques contràries.Si considereu que el vostre metabolisme és lent i el voleu accelerar, la millor manera és fer exercici físic perquè augmenti la massa muscular.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *