Lluitar contra l’abstenció, el repte per a les comunals

eleccions generals 2015 1
Ara fa una setmana Andorra era a les portes de la jornada electoral que va finalitzar amb la victòria de Demòcrates per Andorra. L’abstenció, però, va ser important i s’atribueix a la desafecció de la societat cap a la política, però també a la coindicidència entre les eleccions comunals i les generals. És per això que el politòleg Guillem Casal assegura que el gran repte dels polítics serà fer participar els ciutadans amb més freqüència.
 
La coindicidència entre les eleccions comunals i les generals cada quatre anys no afavoreix la participació dels electors. Així ho creu el politòleg Guillem Casal. Casal assegura que Andorra s’ha alineat amb la resta de països pel que fa a la participació i creu que tornarà a ser molt difícil una participació que rondi el 80 per cent.A les eleccions de la setmana passada el vot s’ha situat entorn el 65% de participació, 9 punts per sota de les anteriors pel context i els temes tractats.
 
Casal assegura que els polítics i la societat tenen un gran repte per endavant per buscar mecanismes de participació dels ciutadans. Creu que el referèndum és una bona figura tot i que tampoc no se’n pot abusar. El politòleg assenyala que els partits hauran de fer més pedagogia per tornar a recuperar l’interès per la política i no només en temps d’eleccions sinó durant tota la legislatura.
 
Casal assegura a més que s’haurà d’estudiar de quina tendència política és l’elector que s’ha abstingut i per què no s’han mobilitzat els nous votants.

2 comentaris

  1. és molt decebedor veure com un politic abans PS, es canvia la jaqueta per entrar a Govern. Es molt decebedor veure que sempre guanyen els mateixos i continuen fent la mateixa politica per una minoria. No tothom es ric en aquest pais , hi ha molta gent que guanyem sou minim. També es molt decebedor veure com es donen residencies a personatges q no volen pagar impostos a llurs paisos respectius ……..

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES