129 propostes dels ciutadans per decidir en què invertir 100.000 euros a la Seu

pressupostos seu

La ciutadania urgellenca ha fet arribat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell un total de 129 propostes al procés participatiu que es va obrir el passat 18 de febrer, amb l’objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d’aquest any.

Les propostes s’han presentat tant a títol individual com en representació de diferents entitats de la ciutat.

Un cop finalitzada la primera fase del procés -on s’han recollit les propostes de la societat urgellenca- s’inicia el següent pas, on una comissió de personal tècnic municipal realitzarà la valoració tècnica i econòmica de les proposicions presentades, en base al llistat facilitat per l’empresa assessora, on únicament apareixeran les propostes formulades, sense que hi consti qui les ha presentat.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, reforça “el caire de transparència i rigorositat del procés, que garanteix l’objectivitat en la selecció tècnica”. Així mateix, Vives ha agraït la participació de totes les persones i entitats proposants, i encoratja a tothom a participar en la votació de les propostes; “es tracta d’accions que beneficien a tota la ciutadania, per tant, és bo que tothom opini”.

Una vegada valorades les 129 propostes, les que s’hagin acceptat en base a l’acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica, es podran consultar -a finals d’aquest mes de març- tant al web municipal www.laseu.cat com a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu.

La publicació de totes les propostes acceptades permetrà que tothom que ho desitgi en pugui tenir coneixement i pugui prioritzar-les posteriorment en base a la seva urgència i necessitat.

A partir del 30 de març i fins l’11 d’abril tindrà lloc la fase que permetrà a tots els urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys, tenir l’oportunitat de prioritzar les propostes a través d’un procés de votació popular.

Aquesta votació permetrà que cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la Seu d’Urgell puguin elegir un màxim de 5 propostes del llistat obtingut. Les votacions es realitzaran mitjançant uns formularis que caldrà dipositar en les urnes disponibles a l’Ajuntament. El veí o veïna caldrà que s’identifiqui amb el seu DNI per tal d’assegurar la rigorositat del procés.

Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritats obtingut i als límits establerts. L’última setmana d’abril es realitzarà una sessió de retorn dels resultats obtinguts durant el procés.

 

TOTES LES NOTÍCIES