El farciment més innocu i eficaç: l’àcid hialurònic

bella

Tot i que seu nom és difícil de vocalitzar, la veritat és que s’ha convertit en un dels més pronunciats a nivell estètic. El trobem en la llista de principis actius en productes cosmètics, però també és una de les substàncies de farciment més demandades entre les dones i els homes de tot el món. L’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia ha assegurat recentment que, després de 20 anys d’utilització, es pot confirmar l’eficàcia real dels farcits d’Àcid de Hialurònic.

La Dra. Neus Tomàs, especialista en medicina estètica del prestigiós Institut Javier de Benito, apunta algunes de les propietats i avantatges que aquest actiu ha portat al món de l’estètica.

En primer lloc cal deixar constància que el seu ús com a substància de farciment (en arrugues, cicatrius i en el restabliment de volums facials), ha endarrerit, quan no substituït, el lífting de cirurgia. Estem davant la solució a alguns problemes amb els quals els metges estètics es trobaven en tractar la cara.

“L’ús de l’àcid hialurònic ha suposat un abans i un després. Abans s’utilitzaven substàncies de farciment com biopolímers, silicones etc. Però amb els anys es va veure que no eren reabsorbibles i que actuaven en l’organisme com un cos estrany: es encanpsulaban i creaven granulomes “. També s’havia utilitzat el col·lagen, “però només funcionava per arrugues molt fines, ia més podia provocar reaccions al·lèrgiques”. Per no parlar de l’escassa durada de l’efecte aconseguit.

La incorporació de l’àcid hialurònic d’origen no animal resol el problema estètic sense perill de reaccions al·lèrgiques (i per tant sense que es faci necessari un test de prova previ). Un cop infiltrat a la zona a tractar, estimula la producció de col·lagen pel que es multiplica l’efecte rejovenidor. Els seus inconvenients no van més enllà de l’hematoma provisional que pugui provocar la injecció. És, a més, reabsorbible, però l’efecte té una durada molt acceptable: triga entre 1 i 2 anys a desaparèixer.

Gràcies a la possibilitat de treballar amb diferents densitats, l’àcid hialurònic pot resoldre la majoria dels problemes estètics que es presenten: solcs, arrugues fines i pronunciades, farcit de llavis i pòmuls … Amb el seu ús es pot hidratar, restablir volums i delimitar perfils .

Encara que és apte per a qualsevol edat i resol alguns dels mals de cap en l’adolescència, com les marques d’acne, la doctora ha observat que el perfil més comú de pacients que l’usen, és el de dona d’entre 30 i 60 anys.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES