Concert del prestigiós solista de balalaica, Alexei Arkhipovski

L’Associació cultural de russoparlants d’Andorra Casa Rússia organitza amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany el concert d’Alexei Arkhipovski, un prestigiós solista de balalaica i músic excepcional.

Des de fa segles la balalaica és la icona de la cultura musical russa. Aquest instrument té més de tres-cents anys d’història, i ha viscut tant èpoques d’ús freqüent com també les d’un oblit gairebé total. Tanmateix, la balalaica segueix vivint i desenvolupant-se. En serveix d’exemple l’art d’Alexei Arkhipovski, el primer músic del món que ha electrificat i enfortit el so d’aquest instrument folklòric que ofereix una experiència inoblidable d’harmonia inusual i còsmica, gràcies a la seva mestria excepcional.

A les mans d’Alexei Arkhipovski, la balalaica arriba a sonar com una arpa, un clavecí, un banjo, o finalment com una multitud d’instruments de corda de tots els temps i de tots els pobles. De sobte, sentim el so del tamborí, tam-tam o petits tambors. El seu instrument de tres cordes – una de metall i dos de niló – fa miracles i deixa el públic embadalit durant tot l’espectacle d’una hora i mitja. Alexei Arkhipovski és un personatge singular: només amb tres cordes és capaç de crear un univers musical que comença per la musica dels trobadors, ens fa arribar els ressons de la veu trista de la gramola i es culmina amb els passatges embogits del rock and roll i les reminiscències sofisticades de la musica clàssica.

Els concerts d’Alexei Arkhipovski han tingut molt bona acollida a Europa, a Estats Units i a Japó. Fins i tot se l’anomena el Paganini de la balalaica russa.

L’Associació cultural de russoparlants d’Andorra Casa Rússia conviden al públic a capbussar-se en l’univers de la màgia musical d’Alexei Arkhipovski durant el concert que tindrà lloc al Principat d’Andorra a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany el divendres 10 d’octubre 2014 a les 22.00 hores. El concert està organitzat amb la participació de l’Honorable Comú d’Escaldes-Engordany i la col·laboració del Crèdit Andorrà.

Venda d’entrades a un preu de 10 euros a Come i a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany de la plaça Santa Anna. 

TOTES LES NOTÍCIES