Un tuitaire andorrà deixa en evidència un periodista del diari ‘ABC’ per una manipulació de fotos

mirallesUn tuitaire andorrà, l’astrofísic Joan-Marc Miralles, ha esdevingut ‘Trending topic’ després que aquest divendres passat va demostrar una manipulació de fotografies contra l’independentisme per part d’un periodista del diari espanyol ‘ABC’.

Romualdo Maestre, redactor del rotatiu madrileny, va penjar una foto en què apareixen un grup de musulmans, entre ells dones amb vel islàmic, exhibint estelades en una manifestació. Més tard, però, Miralles va comprovar que la imatge era una “burda manipulació” d’una altra fotografia presa en una protesta a Egipte. A més a més, el tuit de Maestre anava acompanyat d’un missatge pseudoracista en al·lusió als musulmans: “Aquests són part dels qui volen ‘decidir’ que Catalunya no pertany a Espanya. Ara és l’hora (de medicar-se)”.

En desemmarcarar-se el muntatge, Romualdo Maestre va retirar ràpidament el tuit, però no va evitar que molta gent ja l’hagués copiat i l’escampés de manera viral per la xarxa, cosa que va generar una allau de crítiques cap a l”ABC’. El missatge del científic ha estat repiulat més de 200 vegades.

La denúncia també ha servit per descobrir un altre muntatge en què Romualdo Maestre manipulava una foto, també per atacar l’independentisme. En aquest cas es veia un home amb una estelada i un altre cremant una bandera espanyola, però s’ha descobert que a la foto original les banderes són la palestina i la israeliana, respectivament.

TOTES LES NOTÍCIES