Amàlia i Joan Vinyes, rivals en la graella de l’EUROCUP Seat León de Spa-Francorchamps.

amalia-vinyesEl cap de setmana vinent (dia 6 i 7 de setembre) els germans Vinyes seran rivals directes en la pista del mític circuit belga (Spa-Francorchamps), concretament en la cita de l’EUROCUP Seat León 2014 que es disputarà en l’escenari situat a 50 km al sud de Liege. Será el quart meeting del certamen mencionat.
Fins a aquest moment, la rivalitat d’Amàlia i Joan havia estat compartida amb altres pilots a causa que havien coincidit en proves de resistència formant part d’equips diferents.

Amàlia ha progressat de manera evident a mesura que ha anat superant etapes en l’EUROCUP Seat León, l’objectiu inicial s’està complint i la pilot andorrana espera continuar en la mateixa línia a Spa, així s’expressava: “És cert, ha estat una primera meitat de temporada complicada però molt positiva per a la meva formació com a pilot. Mecànica i escenaris nous han estat les principals dificultats. A Silverstone ja vaig estar entre els deu millors d’un campionat en què, tal com s’esperava, hi ha molta igualtat. En els tres meeting que falten suposo que la tendència serà la mateixa”. La cita de Spa-Francorchamps es presenta sense canvis importants, Amàlia haurà de superar un altre cap de setmana en un circuit que no coneix: “A principis de temporada vaig dir que això seria una constant durant tot l’any. Però, en aquest cas, la diferència és que el meu germà estarà a la pista. Amb tota seguretat serà de gran ajuda per poder trobar les millors traçades en un circuit que habitualment es qualifica de complicat”.

Per a Joan, ara mateix la satisfacció és estar en la línia de sortida de les carreres de Spa, no obstant això cal recordar que és un pilot molt competitiu i no amaga les seves intencions d’aprofitar l’ocasió d’estar entre els millors si es planteja la possibilitat. Aquestes eren les seves paraules abans de partir cap a Spa: “Com ja vaig comentar en el moment en què es va confirmar la meva presència en la cita belga de la León, el meu objectiu està complert amb poder competir a Spa, encara que una vegada situat en el backet del León i amb el casc posat intentaré estar entre els millors i si puc estar en les posicions de podi molt millor. Cal tenir en compte que no descompto punts als quals disputen l’esmentat certamen i això em dóna certa llibertat ja que no és la meva intenció perjudicar als pilots que lluiten pel títol durant tota la temporada”.

Així doncs, Amàlia i Joan Vinyes arribaran a Spa amb plantejaments diferents però amb les mateixes ganes d’estar entre els millors al final de tres jornades en les quals, la seva presència en la pista tornarà a ser molt rapida, com a molt 30’ en cada sèrie, i per tant sense opció al dubte ni a l’error, això en un traçat com el de Spa-Francorchamps és tot un repte.

(Text i foto: Fotoesport)

 

TOTES LES NOTÍCIES