Andorra es troba entre els països de més poder adquisitiu

pib2El Departament d’Estadística ha donat a conèixer aquest matí el PIB del país, que se situa en els 2.400 milions, i el PIB per càpita, que calcula en els 35.000 euros.  També ha publicat Andorra se situaria en el 13è lloc en quant a poder adquisitiu segons un mètode  que permet calcular el poder de compra de les persones en funció del nivell de vida del territori.

És el que s’anomena la paritat del poder adquisitiu, que era el 2013 de més de 37.000 euros. Constitueix el tretzè país amb més poder adquisitiu segons aquest sistema.

La paritat del poder adquisitiu és un mètode que mesura quant es pot comprar amb una moneda en un territori. És el sistema preferit per molts economistes per valorar el nivell de vida d´un país, ja que consideren que mesura millor els preus reals dels productes que es comercialitzen.

El resultat d´Andorra amb aquests paràmetres és força curiós si el comparem amb altres països. Així ho ha fet la Central d´Intel·ligència nord-americana, que col·loca el Principat en el lloc número 13, molt per davant de França, en el número 30, i d’Espanya, en el 36. Els primers llocs del rànquing l’encapçalen Qatar, Liechtenstein i les Bermudes.

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES