Ferrer no es posiciona sobre la congelació de les transferències però confia que la voluntat sigui negociar

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, no ha volgut posicionar-se sobre la proposta del Govern de congelar les transferències als comuns per al 2014, a l’espera de la reunió de tots els cònsols de dilluns vinent. Sí que ha opinat, però, que ‘vull creure que la voluntat és negociar, perquè si parlem d’imposicions és una altra cosa’. En aquest sentit, ha indicat que s’està estudiant la repercussió que tindria la mesura a la capital, que podria ser de prop d’un milió d’euros.

Els cònsols volen tenir un posicionament conjunt per oferir-lo el proper dilluns quan es reuneixin amb els membres de Govern per prendre una decisió sobre la proposta de congelar les transferències als comuns de manera transitòria per al 2014. És per aquest motiu que Ferrer no ha volgut donar el seu punt de vista de manera precipitada, ja que ha indicat que s’està estudiant les repercussions que tindria aquesta congelació per a la capital. De moment ha indicat que podria suposar prop d’un milió d’euros menys per a la parròquia.

El que sí que ha dit és que confia que dilluns els cònsols i el Govern puguin negociar, ja que ‘si és tracta d’una imposició parlem d’una altra cosa’.

Per la seva banda, el conseller de la minoria demòcrata al Comú d’Andorra la Vella, Carles Torralba, ha indicat que estarà a favor de la mesura si els comuns poden funcionar amb aquesta congelació.

TOTES LES NOTÍCIES