Ferrer assegura que l’oferta del terreny de la Comella per a l’heliport està sotmesa al fet que no molesti als veïns

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha assegurat, aquest dijous, que si l’emplaçament de l’heliport a la carretera de la Comella molesta els veïns no s’hi podrà ubicar. Ha indicat que el Comú ha ofert aquest terreny perquè en principi és el que compleix els requisits principals, però que encara falta que es facin els informes tècnics, i que d’aquests en dependrà la seva validesa. Sobre les queixes dels veïns de la Comella, Ferrer ha indicat que encara no se sap si realment molestarà els veïns, si sobrevolarà vivendes o no, però que si ho fa s’haurà de descartar el terreny, perquè els criteris ‘són els mateixos que vam tenir en compte al Patapou’.

El Comú d’Andorra la Vella ha proposat al Govern que estudiï un terreny a la carretera de la Comella, una mica més avall de l’alberg de la Comella, com a possible emplaçament per a l’heliport. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha especificat, però, que no es tracta d’una proposta en ferm, sinó que està sotmesa als informes tècnics que encara s’hi han de fer.

La cònsol ha explicat que se sentien amb la responsabilitat de fer alguna proposta i aquest és el terreny que millor s’adapta als requisits que els va posar el Govern. Tot i així, no s’han fet encara els informes tècnics pertinents, i per tant encara no se sap si és una zona adequada o no. En un principi, el fet que no hi hagi edificis habitats a prop fa pensar que pot ser una bona ubicació, però Ferrer assegura que els informes hauran de determinar si per les característiques del lloc es podria garantir l’aterratge i enlairament sense haver de sobrevolar habitatges, que és un dels requisits importants i que també preocupen als veïns.

És per això que la cònsol considera que si l’heliport molesta els veïns no es farà. Assegura que els criteris que s’han de valorar són els mateixos que van fer descartar el Roc de Patapou com a emplaçament, i que s’actuarà amb els mateixos criteris.

De moment considera que ‘aparentment ni destorba ni implica que se sobrevolin habitatges’, però s’ha d’estudiar. A més, Ferrer ha recordat que cal comprovar si compleix la normativa de l’OACI, ‘que no ho tinc clar’. També ha informat que el terreny és d’adquisició i que té un gravamen que impedeix certes actuacions com instal·lar-hi indústries, ja que en el seu moment es pensava en evitar que el forn incinerador s’ubiqués allà. Per tot això la cònsol no s’ha mostrat segura que aquest sigui l’emplaçament adequat i ha indicat que ‘si no compleix els requisits no es farà, i si els compleix ja es podrà contemplar’.

TOTES LES NOTÍCIES