Els Cinemes Girona de Barcelona acullen el 1r Festival de Cinema Alemany

Aquest divendres dia 14 de juny arrenca la 1a edició del Festival de Cinema Alemany als Cinemes Girona de Barcelona amb la projecció del film inaugural Costa Esperanza/Wir wollten aufs Meer del director debutant Toke Constantin Hebbeln. Es tracta d’un film que s’endinsa en el passat recent alemany quan als anys vuitanta i sota el règim comunista de la RDA dos amics que treballen al port de Rostock pensen sortir del país enrolant-se en un vaixell. En un format de thriller polític i d’espionatge ambientat abans de la caiguda del mur de Berlín i de la consegüent reunificació alemanya, els dos companys hauran de provar la seva fidelitat al govern mentre els serveis secrets de la Stasi s’encarreguen de validar les seves confessions.

Entre altres pel·lícules seleccionades trobem la primera pel·lícula de Pola Beck, Nuevos horizontes/Am Himmer der Tag sobre el món d’una generació adolescent que es mou entre la despreocupació del passat i un futur que ara es presenta absolutament incert. O retrobem un dels èxits del cinema alemany d’enguany Speed-En busca del tiempo perdido/Spedd-Auf der Suche nach der verlorenen Zeit de Florian Opitz que en clau documental intenta fer un retrat de la nostra civilització explorant altres models de vida al marge de la nostra societat capitalista global.

Fins el diumenge 16 de juny tindrem oportunitat de poder veure títols representatius i inèdits a casa nostra de la cinematografia alemanya més actual a càrrec de diversos directors joves. Aquest festival neix com una extensió del veterà Festival de Cine Alemany de Madrid i arriba a les nostres cartelleres gràcies a la iniciativa endegada pel productor i distribuïdor Paco Poch amb col·laboració de German Films.

Aquesta experiència tindrà continuïtat a la tardor amb la setmana de cinema alemany que tindrà lloc al Goethe Institut i subratllar que els participants en aquest 1r Festival de Cinema Alemany podran optar a un bitllet d’avió d’anada i tornada a Berlín per a dues persones. Si voleu ampliar informació es podeu adreçar al portal www.cine-aleman.com

Per Joan Millaret Valls / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES