Portes que freguen

Per arranjar una porta que frega amb el terra i fa soroll, primer cal saber d’on ve el problema, si és de dalt, de sota… per això tanqueu i obriu diverses vegades la porta.

La porta pot fregar perquè estigui una mica despenjada, a causa de l’afluixament de les frontisses amb el pas del temps. Si aquest és el problema serà suficient amb collar els cargols, però demaneu que algú us ajudi per aixecar una mica la porta i que sigui més fàcil cargolar, sobretot quan són portes pesades. Si no podeu comptar amb ajuda, poseu una falca de fusta, encaixeu-la i aixequeu la porta, com si fos un gat de cotxe.

Si el problema no està en les frontisses potser sigui per la zona de baix de la porta, per solucionar-ho podeu polir una mica la porta per sota. Si heu provat aquestes dues opcions i segueix fregant, traieu la porta i col·loqueu unes volanderes just en el cargol gruixut de cadascuna de les frontisses.

Si continua el problema el que heu de fer és raspallar la porta, tot i que és una tasca complicada que és millor que la faci un professional. Per això, amb un llapis es marca el lloc on frega la porta amb el terra i després es passa un raspall de fuster a poc a poc per la zona per rebaixar la fusta de la porta.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES