La Seu celebra la festivitat de Sant Cristòfol

La Seu d’Urgell celebra un any més la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels xofers, conductors i mecànics, que enguany coincideix amb la festa patronal de la ciutat, Sant Ot. Els actes es duran a terme al llarg d’aquest cap de setmana, principalment a l’entorn de la plaça de Catalunya.

La celebració començarà aquest dissabte dia 7, a partir de les 11 de la nit, amb la revetlla amenitzada per l’Orquestra Bugati, en la qual es repartirà coca i sangria ofertes per El Mos i El Celler.

Diumenge, jornada central de la festa, el matí arrencarà a les 9, amb la 17a sortida de vehicles clàssics des de la plaça Catalunya. A les 12, a la Catedral, s’oficiarà la Santa Missa en sufragi dels companys difunts i la benedicció dels clauers. I a la una del migdia, al Passeig, hi haurà la benedicció de vehicles i el concurs de vehicles engalanats. Per a l’ocasió, el secretari de l’organització de Sant Cristòfol, Josep Canelles, ha animat els conductors a reactivar el costum de guarnir els cotxes per a la benedicció.

La festa es clourà diumenge mateix a les 10 de la nit amb la revetlla popular al carrer de Sant Josep de Calassanç, amb el Duet Jordi Rojals i l’Acordió Màgic. Durant aquest acte es lliurarà els premis del concurs, oferts per Assegurances Colom, Queviures Conxita, Cadí, SIC Formació i Heura. També se sortejarà un viatge, patrocinat per les agències Cadí Tours-Autocars Brugulat i Regina.

TOTES LES NOTÍCIES