El Centre Penitenciari estrena sales d’activitats al mòdul de dones i un gimnàs per als agents

Foto: SFG

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director adjunt del Departament d’Institucions Penitenciàries, Ismael Alarcón, han presentat, aquest dimarts, les noves instal·lacions del Centre Penitenciari, que tenen per objectiu millorar les condicions dels interns i dels agents.

Al mòdul de dones del Centre Penitenciari, que fins ara disposava d’espais propis per dormir i de zona de descans, ara s’hi han afegit nous espais per a les visites de familiars i amics i dues sales pròpies per al lleure: una biblioteca i un gimnàs. Així, les dones privades de llibertat comptaran amb espais propis per al lleure, que fins ara havien de compartir, de forma alterna, amb els homes. Gràcies a les noves instal•lacions es podrà ampliar el nombre d’hores que es dediquen a fer activitats tant per als presos homes com per a les dones.

D’altra banda, les obres al Centre Penitenciari també han permès adequar un gimnàs per als agents, perquè el personal pugui mantenir la seva adequació física.

El ministre ha subratllat que aquestes millores van en la línia dels esforços que s’han fet des de l’anterior legislatura per dotar de més mitjans humans i materials el centre i així poder donar una millor atenció a les persones privades de llibertat i també millorar les condicions de treball dels agents.

Espot ha afegit que durant el compliment de la condemna, l’objectiu cap a les persones privades de llibertat ha de ser la reinserció, i per això calen tots els mitjans necessaris per fer-ho possible.

El director adjunt de la presó, Ismael Alarcón, ha volgut agrair l’esforç que s’ha fet per millorar el centre, i ha insistit que gràcies als nous espais hi haurà un augment d’hores efectives d’activitats per als interns.

D’altra banda, el ministre i el director adjunt han parlat de les set incorporacions d’agents penitenciaris que ara començaran el període de formació, i tres agents més previstos per a finals d’any. Han indicat que aquestes incorporacions són necessàries per fer front a les tasques del Cos i a les novetats que es van introduir amb l’aprovació de la Llei del Cos Penitenciari.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES