Part del sumari del cas BPA està en xinès

Text i foto: Crónica Global

Continua el bombardeig de qüestions anteriors plantejades pels advocats defensors en el cas BPA contra el que consideren “vulneració del seu dret de defensa”.

Segons informa Crónica Global, la jornada d’avui s’ha centrat en una part de la prova documental procedent del sumari que es segueix a Espanya enfront d’una trama xinesa de blanqueig de capitals, el cas Emperador. Tal com explica aquest digital, el sumari manté estreta relació amb el que s’ha investigat en aquests tres últims anys a Andorra respecte a l’anomenat cas BPA. De fet, el Tribunal de Corts, contràriament al criteri de la jutge instructora, va decidir sol·licitar a l’Audiència Nacional espanyola aquest sumari per incorporar-lo a la causa que es jutjat a Andorra i que ha portat a 25 directius i empleats de BPA al banc dels acusats.

Per això, els advocats es queixen que més d’una dotzena de CD pertanyents a la causa Emperador són àudios o documents en xinès, de tal manera que no han tingut oportunitat i capacitat de llegir-los i, si escau, de poder utilitzar aquesta informació en el seu descàrrec.

Crónica Global també detalla que els advocats es queixen a més que només han tingut 15 dies per llegir més de 250.000 fulls.

El fiscal general d’Andorra, acusador en la causa BPA, Alfons Alberca, ha respost als advocats en un to enfadat. Ha dit que no ha existit una vulneració de drets perquè ha tingut el mateix marge d’accés a la documentació que els lletrats defensors. Alberca ha insistit que “una cosa és accedir al sumari i una altra fotocopiar-ho”. El fiscal ha afegit: “Vostès són advocats de 25 acusats, jo só sóc un”. Alberca que no s’oposaria a que se suspengués la causa per a que els lletrats puguin revisar els documents que estimin oportú. El tribunal no sembla estar per la tasca de suspendre la vista, però ja he dit per boca del seu president, que “aquest tribunal no té pressa i, per tant, prendrà el temps que necessiten”.

La fiscalia acusa als investigats per un delicte continuat de blanqueig a través de BPA mentre que les defenses demanen la lliure absolució per la inexistència de delicte.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES