El programa Esport Blanc arriba a més de 900 nens

El  programa Esport Blanc Escolar 2018, que s’ha presentat aquest dimecres al Pont de Suert, arrenca aquesta setmana amb la novetat que ara ja arriba a totes les escoles públiques de l’Alt Pirineu i Aran. Pel que fa a les concertades, s’espera que l’any vinent se n’hi incorporin dues més i el curs escolar 2019-2020 ja en formin part totes. En total aquest hivern hi participaran 909 alumnes de 20 centres pirinencs (13 escoles i 7 ZER); i al conjunt de les comarques de muntanya, més de 2.000 infants.

L’Escola Sant Jordi d’Oliana és un dels centres que s’afegeix enguany al pla, juntament amb les Zones Escolars Rurals (ZER) de l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Esport Blanc Escolar es va crear per potenciar la pràctica dels esports de neu a les escoles més properes a les estacions d’esquí i l’Alt Urgell en va ser una de les comarques pioneres, juntament amb la Cerdanya. Això permet als alumnes fer 3 sessions d’esquí alpí, 3 més d’esquí nòrdic i i 2 de surf de neu dins de l’horari lectiu i integrat al programa d’educació física.

Diari de l’Alumne

Per primer any els alumnes hauran de dissenyar el seu diari personal d’aquesta experiència; serà el ‘Diari de l’alumne’. Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros. Enguany engloba un total de nou comarques del Pirineu i el Prepirineu, cosa que implica 51 centres i 2.056 alumnes. El cost per a cada alumne és de 20 euros, quan el cost real de l’activitat és de 176 euros.

La durada del programa és de 8 sessions al llarg del segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. La coordinació correspon a un tècnic de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i a un responsable de cada Consell Esportiu. Aquest any s’ha incorporat una jornada final en la qual els participants podran compartir experiències. Aquesta trobada lúdico-competitiva va destinada a tot l’alumnat de primària que finalitza la seva participació.

Esport Blanc Escolar és impulsat per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius, les estacions d’esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran.

TOTES LES NOTÍCIES