La gent gran aprofita el 25è aniversari de Clara Rabassa per reclamar més centres


La residència Clara Rabassa ha commemorat el 25è aniversari amb un concert de l’ONCA. Un bon moment per reflexionar sobre la situació de la gent gran que requereix assistència. Des d’aquest col·lectiu es reconeix l’esforç de l’administració, tot i que es demana models alternatius a les residències.

El ministeri de Salut reconeix que l´augment de l´esperança de vida tindrà un efecte a mitjà termini, ja que caldrà disposar de més centres com el de Clara Rabassa. Tot i això Carles Alvarez creu que actualment les necessitats estan cobertes. “La demanda anirà en creixement, és inevitable, però anirem cobrint les necessitats a mesura que es produeixin”, avança.

Des del col·lectiu de la gent gran es reconeix la feina que fan les institucions per garantir-los l´assistència. En tot cas consideren que caldria models alternatius a les residències per cobrir correctament tota la demanda. “Una estructura intermèdia entre la llar i la residència de jubilats”, demana el representatn de la gent gran al consell de la CASS, Lluís Samper.

Clara Rabassa acull actualment 65 persones internes i una quinzena al centre de dia. En l´acte d’aquest divendres s´ha destacat la feina d´aquests quinze anys. “Es necessita cuidar bé la gent gran, que són els que han fet el país gran i han viscut les èpoques de menys bonança”, adverteix l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. La presidenta de la fundació, Eloisa Ortega, ha recordat que va ser la primera residència del país, “molt familiar” i valorada.

Un concert de l’ONCA a les dependències de la residència ha estat l´acte central de les celebracions, que ha rebut el suport d´autoritats nacionals i comunals.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES