Espanya torna a negar la llibertat provisional a Joan Besolí


L’audiència espanyola ha rebutjat per tercera vegada posar en llibertat Joan Besolí, investigat per blanqueig de capitals a Andorra amb Sandro Rosell. Considera que l’exconseller podria fugir amb el fill malalt. Besolí porta 6 mesos i mig en presó preventiva.

La jutge Carmen Lamela de l’audiència espanyola ha tornat a desestimar la petició de llibertat de Besolí, com va fer fa una setmana amb Rosell. Per mantenir la situació de presó preventiva de l’exconseller de Finances lauredià, ha fet servir arguments similars amb els quals ja li va denegar la llibertat en ocasions anteriors. Fonamentalment, es basen en el risc de fugida. La jutge considera que les possibilitats econòmiques de Besolí l’incrementen. Fins i tot, afegeix que això li permetria endur-se el fill malalt, tot i que matisa que no ignora “el greu problema” que suposa la situació del jove.

La jutgessa també creu que si quedés en llibertat, Besolí podria ocultar o destruir proves i caure en reiteració delictiva. Segons diu, tant ell com la resta, “operen dins d’un grup organitzat de persones que són investigades també per altres països com els Estats Units, Andorra o Suïssa”.

TOTES LES NOTÍCIES