Baixen els demandants de feina i pugen els sous i els assalariats

Continua la tendència a la baixa dels demandants de feina i augmenten els assalariats i la mitjana dels sous. Les darreres dades estadístiques presentades aquest dimecres pel ministre portaveu, Jordi Cinca, ho confirmen. Així, amb dades de finals de novembre, el total de demandants de feina al Servei d’Ocupació s’ha situat en 344 persones, el que representa un 16,9% inferior respecte al mes anterior, i un 12,5% menys que el mes de novembre de l’any passat, quan el nombre de demandants de feina va ser de 393 persones.

D’altra banda, Cinca també ha informat que el nombre total d’assalariats del mes de setembre ha estat de 36.631 persones, amb una variació a l’alça del 2,9% respecte al mateix mes de l’any anterior, amb una dada registrada de 35.331 assalariats. El ministre ha matisat que es tracta de la xifra més alta d’assalariats dels darrers set anys. D’altra banda, la mitjana d’assalariats durant els darrers dotze mesos és de 37.399, amb una variació positiva del 2,8% respecte a les dades del mateix període anterior.

Respecte a la massa salarial total del mes de setembre, aquesta ha estat de 73,06 milions d’euros, amb una variació positiva, d’un 4,6%, respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al salari mitjà declarat a la CASS del mes de setembre, aquest s’ha situat en els 2.009,22 euros, registrant una variació positiva del +1,6% respecte al salari mitjà del mes de setembre del 2016, que va ser de 1.977,02 euros.

Totes aquestes dades confirmen la recuperació de l’economia andorrana que ja va apuntar aquest dimarts el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, durant la presentació de les enquestes de conjuntura.

ANA

1 comentari

  1. Si pugen els sous i els assalariats i suposant que hi hagi bastanta gent com jo, que per sort no anem al metge ni estem de baixa (per tant és net per la cass), que algú m’expliqui què és el que no funciona amb les pensions… (malbaratament, mal gestió??)

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES