Pintat i els seus afins abandonen el grup parlamentari liberal

Les tensions a Liberals d´Andorra han acabat detonant al Consell General: s’ha trencat el grup parlamentari. El seu president, Josep Pintat, amb els consellers d´UL i els massanencs Carles Naudi i Joan Carles Camp han comunicat a Sindicatura que abandonen el grup. Els de Pintat justifiquen la decisió perquè Jordi Gallardo i Ferran Costa van trencar la disciplina de vot en la votació de la reforma comunal.

Trencadissa al grup liberal. El seu president, Josep Pintat, amb els consellers d´Unió Laurediana Josep Majoral i Carine Montaner, així com els massanencs Joan Carles Camp i Carles Naudi, han comunicat a Sindicatura que abandonen el grup parlamentari.

Segons han indicat a RTVA fonts parlamentàries, Pintat i els seus afins justifiquen la marxa perquè el president suplent, Jordi Gallardo, i Ferran Costa van trencar la disciplina de vot en la votació de la reforma comunal. Gallardo i Costa no estaven d´acord a donar-hi suport per la possible inconstitucionalitat de la reforma.

La gran incògnita és què passarà ara amb Pintat i els seus. Segons el reglament del Consell haurien de passar al grup mixt. Tot i que els síndics hauran de revisar qüestions com ara la participació en les comissions legislatives abans de prendre una decisió.

El trencament està precedit per l´elecció de Jordi Gallardo com a candidat liberal a les properes generals, fet que ha tensat les relacions amb Pintat. El procés de primàries també hauria propiciat la marxa de Naudi, perquè el massanenc i el sector de Ciutadans Compromesos, en no ser afiliats liberals, no han pogut dir-hi la seva.

TOTES LES NOTÍCIES