Instal·lats tres nous desfibril·ladors automàtics a la Seu i a Castellciutat

Aquest matí s’han instal·lat a la capital de l’Alt Urgell tres nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), concretament dos a la Seu, un a la cantonada entre els carrers Bisbe Benlloch amb Garriga i Massó -al peu de la torre del rellotge de l’estació d’autobusos- i un altre a l’inici dels porxos del carrer Major -a tocar de la plaça dels Oms- i un tercer a Castellciutat, concretament a l’exterior de Ràdio Seu. 

Val a dir que aquests tres nous desfibril·ladors se sumen als cinc ja existents a la ciutat, instal·lats arran de propostes guanyadores en dues edicions dels Pressupostos Participatius.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, celebra que es culmini una altra de les opcions guanyadores dels processos participatius i que sigui, en aquest cas, “una proposta que representa un pas important a l’hora de protegir la salut del ciutadà”. “És realment interessant, ha afegit Vives, que la ciutadania valori com a prioritària l’opció d’assegurar-se en l’àmbit de la salut”.

Recordem que altres equips de cardioprotecció ja existents es troben ubicats a la zona esportiva municipal; a l’exterior de l’edifici del Centre Cultural Les Monges, i el tercer és un dispositiu mòbil que custodia la Policia Municipal. A més, també es van renovar els equips que ja disposaven el Palau Municipal d’Esports i el Parc del Segre.

Com utilitzar l’equip de cardioprotecció

Respecte l’ús d’aquests desfibril·ladors, val a dir que tot el personal vinculat amb aquestes instal·lacions municipals rebran un curs gratuït de sis hores per saber com fer-lo servir en cas de necessitat. Tothom que hagi realitzat el curs de formació sobre equips de cardioprotecció obtindrà una acreditació com a persona formada en DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic).

Aquest curs per saber fer servir correctament un d’aquests desfibril·ladors també es farà extensiu a tots els clubs esportius de la ciutat.

Els desfibril·ladors automàtics (DEA) analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient fer-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error.

Qualsevol persona pot utilitzar-los. Només s’ha d’obrir la tapa de l’aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. L’única acció que cal fer és enganxar els pegats i els elèctrodes tal i com ens indica la màquina. El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega. Si és així, ho fa, sense que haguem de realitzar cap acció, ni tan sols prémer un botó.

És important tenir en compte que qualsevol persona pot aplicar la desfibril·lació amb finalitats terapèutiques.  

TOTES LES NOTÍCIES