Vila assumeix el càrrec de raonador amb l’objectiu de vetllar pels drets socials


Marc Vila ja és raonador del ciutadà. L’exministre demòcrata afirma que assumeix el càrrec amb la voluntat de defensar els febles i els desatesos per les institucions. Vila també ha dit que batallarà per evitar que la dinàmica europea de retrocés de drets humans i socials arribi a Andorra. El síndic general, per la seva banda, ha lloat la tasca del seu predecessor, Josep Rodríguez.

Marc Vila ha pres possessió del càrrec del raonador del ciutadà amb emoció i paraules d’agraïment als qui van votar la seva candidatura.
L’exministre de Justícia i Interior ha alertat del retrocés de drets humans i socials a Europa. “Una tendència general a anar enrere” que atribueix a la cobdícia i que s’ha compromès a combatre-la a Andorra, així com “acabar d’ampliar la base dels drets socials”.

El síndic general li ha desitjat molts encerts. També li ha dit que el llistó que deixa el seu predecessor, Josep Rodríguez, és molt alt. Vicenç Mateu ha reconegut la seva trajectòria. Ha dit de Rodríguez que “ha estat una persona que ha fet molta feina i sempre ha tingut la porta del despatx oberta a tothom sense distinció”. “Se li ha de valorar el reforç i prestigi que ha afegit a la institució del Raonador”, ha afegit Mateu.

Tot i el seu passat com a ministre de DA, Vila ha deixat clar que durà a terme el càrrec amb independència. També ha dit que l’ampliació d’atribucions que té el raonador podria requerir dotar de més pressupost la institució.

TOTES LES NOTÍCIES