Gallardo es reuneix amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia al congrés de l’ALDE

Una delegació de Liberals d’Andorra (Ld’A) encapçalada pel seu president, Jordi Gallardo, ha participat en el congrés de l’ALDE -Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus- que s’ha celebrat a Amsterdam (Països Baixos) des de divendres i fins aquest diumenge 3 de desembre. El congrés s’ha convertit en l’esdeveniment internacional liberal amb més participació de la història amb més de 1.500 participants.

La celebració del congrés ha permès a la delegació de Liberals d’Andorra mantenir contactes d’alt nivell amb delegacions de polítics liberals de tota Europa. Jordi Gallardo, president de Liberals d’Andorra, ha mantingut trobades amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia, Mark Rutte i Miro Cerar respectivament. També ha conversat amb l’exprimer ministre d’Estònia i actual parlamentari, Taavi Rõivas. Amb tots ells s’ha comentat l’actualitat política europea i els reptes que té al davant Andorra amb la negociació de l’Acord d’Associació amb la UE.

Precisament, i sobre l’acostament a la Unió Europea, s’ha mantingut una trobada amb representants del partit liberal maltès (Partit Demokratiku) per conèixer de primera mà com aquesta illa mediterrània, amb la meitat d’extensió que el Principat d’Andorra i amb uns 400.000 habitants, es va convertir en membre de ple dret de la Unió Europea l’1 de maig del 2004.

Futura col·laboració amb Iniciativa Liberal de Portugal

Liberals d’Andorra i el partit Iniciativa Liberal de Portugal estan disposats a estudiar mesures de col·laboració entre els dos partits. Les delegacions d’ambdós partits s’han reunit aquest diumenge per establir línies de treball conjuntes entre les dues formacions i de quina manera poden cooperar més. Tant Liberals d’Andorra com Iniciativa Liberal s’han emplaçat a futures trobes per seguir dissenyant les línies d’actuació conjuntes.

Finalment, la delegació de Liberals d’Andorra al congrés de l’ALDE ha participat en les votacions que han servit per renovar càrrecs directius del bureau dels liberals europeus. A més, també han assistit a xerrades i workshops de caràcter tècnic relacionats, principalment, amb les noves estratègies comunicatives de cara a les eleccions i com arribar de manera efectiva als electors.

LdA

TOTES LES NOTÍCIES