Àxel Esteve, 10è al gegant FIS de Geilo

Avui s’ha disputat el primer gegant FIS de Geilo (Noruega). En la prova masculina, Àxel Esteve ha estat 10è a poc més d’un segon del guanyador.

Esteve ha fet una primera mànega en què marcava el 7è millor temps, però en la segona feia el 20è parcial. D’aquesta manera, finalitzava 10è amb un crono de 1.42.66, a 1.14 del vencedor, que ha estat l’alemany Julian Rauchfuss, amb 1.41.52.

En la 32a posició ha finalitzat Josh Alayrach, després de ser 36è en la primera mànega i 32è en la segona. El seu temps total: 1.45.11, a 3.59 del guanyador. Per la seva part, Àlex Rius ha estat 59è amb 1.47.50, a 5.98, mentre que Albert Pérez ha acabat 71è amb 1.49.14, a 7.62.

Xavi Salvadores, que en la primera mànega se situava 41è, no ha acabat la segona mànega.

Demà es disputa un segon gegant FIS a la mateixa estació.

Yago Antes, entrenador: “Àxel fa una primera mànega correcta i una segona on li ha faltat l’ambició d’anar a guanyar la cursa i ha esquiat molt tranquil i molt rodó. Acaba 10è a un segon del primer. Josh, Àlex, Albert i Xavi sense fer un esquí dolent en alguns trams del traçat han fet errades i els ha faltat adaptar-se a aquesta neu tan freda”.

 

Alpí: Gutiérrez, 14a a la segona Copa d’Europa de Funesdalen

Avui Mireia Gutiérrez ha disputat el segon eslàlom de la Copa d’Europa que s’ha celebrat a l’estació sueca de Funesdalen. L’andorrana ha assolit la 14a posició.

Gutiérrez ha fet una cursa en què en la primera mànega se situava en la 12a posició provisional amb 51.95, a 0.94 del millor registre, que era per a l’alemanya Marina Wallner amb 51.01. Després de la segona mànega, l’andorrana acabava amb un temps total de 1.42.27, a 1.95 de la vencedora, que ha estat Wallner, amb 1.40.32.

Amb aquesta cursa, Gutiérrez ha sumat 18 punts de Copa d’Europa.

Roger Vidosa, entrenador: “Acaba 14a a 1.95. Les dues mànegues estan ben esquiades, però ha faltat arriscar més en les línies i per tant està lluny del que realment pot fer”.

 

 

Alpí: Moreno 19a i Pallàs 21 al gegant FIS de Geilo

Avui s’ha disputat el primer gegant FIS de Geilo (Noruega). En la prova femenina, Cande Moreno ha estat l’andorrana més destacada amb la 19a posició. Carmina Pallàs ha estat 21a.

Moreno ha aconseguit la 19a posició amb un crono total de 1.51.61, a 4.57 de la vencedora, que ha estat l’eslovaca Sona Moravcikova, amb 1.47.04. Per la seva part, Pallàs ha estat 21a amb 1.51.91, a 4.87 de la guanyadora, mentre que Clàudia Mijares ha finalitzat 46a amb 1.55.95, a 8.91 i Xènia Rodríguez 69a amb 2.01.33, a 14.29. Zoe Ramírez no ha acabat la primera mànega.

Demà es disputa un segon gegant FIS.

 

SBX: Estévez, 7a a la segona prova de la Copa d’Europa de Pitztal

L’andorrana Maeva Estévez és a l’estació austríaca de Pitztal on avui s’ha tancat la segona prova de la Copa d’Europa de boardercross. L’andorrana ha finalitzat en la 7a posició i ha sumat 180 punts en la competició continental.

Estévez ha guanyat la sèrie de vuitens de final sense problemes. En quarts de final ha superat també la ronda, en aquesta ocasió novament imposant-se en meta. En semifinals, però, un canvi de vent l’ha perjudicat i ha acabat la sèrie en la quarta posició. En la petita final, contra Zoe Gillings-Brier, Sophie Hediger i Kim Martinez, Estévez ha acabat tercera. Això l’ha deixada finalment 7a en la classificació final d’aquesta segona prova de la Copa d’Europa.

La victòria ha estat per a la nord-americana Faye Gulini, que a més ha estat la vencedora de la sèrie de semifinals on hi era Estévez.

Maeva Estévez, rider: “En vuitens tenia un heat fàcil perquè només érem tres i Belle Brockhoff, l’australiana de la Copa del Món, no s’ha presentat. Jo anava davant i les dues altres han caigut, però estaven al darrera”.

“A quarts de final he fet una bona sortida amb una bona baixada tota l’estona davant”.

“A semifinals tot ha canviat, fins i tot el temps, perquè s’ha girat vent i el rebufo donava molt. Feia una bona sortida però m’agafaven el rebufo i m’avançaven. Si hagués pesat més i no hagués estat aquest rebufo hagués estat més endavant perquè estava fent unes molt bones sortides anant tota l’estona davant. A la petita final ha passat el mateix: he sortit al davant llarguíssim i al segon revolt ja m’avançava la que anava segona. Després al segon salt la que anava tercera, que anava tota l’estona al rebufo, també m’ha avançat”.

“Tot i això estic molt contenta perquè tenia un riding molt bo i sé que podia haver entrat si no hagués passat això del vent. En una carrera on no hi hagi les de Copa del Món, que durant la temporada no tenen per què ser-hi, hagués estat a la final. Això em dona molta confiança per a les pròximes carreres. És un bon debut de Copa d’Europa de principi de temporada”.

 

Alpí: Oliveras i Verdú, al primer entrenament de la WC de Beaver

Ahir es va disputar el primer entrenament oficial de descens de la Copa del Món de Beaver Creek (Estats Units), amb Marc Oliveras i Joan Verdú.

Verdú va fer un temps de 1.46.82, a 4.49 del millor registre, que va ser per al francès Adrien Theaux, amb 1.42.33. Oliveras va aturar el crono en 1.47.99, a 5.66 del guanyador.

Avui se celebra un segon entrenament (inici: 19.00h, hora andorrana), amb Marc Oliveras, que serà el corredor que disputarà la prova de descens d’aquesta Copa del Món. Joan Verdú disputarà el supergegant i el gegant. Ahir va participar de l’entrenament oficial de descens perquè la pista del descens serà la mateixa que la del supergegant.

El supergegant de la Copa del Món de Beaver Creek està previst per demà dia 1, per la qual cosa avui Verdú descansarà.

Dissabte dia 2 serà el torn per al descens amb Marc Oliveras, mentre que la Copa del Món es tancarà diumenge amb el gegant, amb Verdú a la sortida.

FAE

TOTES LES NOTÍCIES