Uns 20.000 espectadors passen pel 33è Festival Internacional Colors de Música

El  grup Spirit of New Orleans Gospel Singers clausurarà el proper dimecres, 6 de desembre, el 33è Festival Internacional Colors de Música, que ha aplegat uns 20.000 espectadors. La formació nord-americana actuarà a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany (21.30 hores), on presentarà el seu últim treball ‘9th ward revival’, un cant ple de nostàlgia, dedicat al món d’abans de l’huracà Katrina. No faltaran, però, els cants gospel de sempre com ‘Glory, glory’, ‘Oh happy day’, ‘Hallelujah’ o ‘Down by the riverside’. El grup, amb una llarga trajectòria coral, ha treballat amb artistes internacionals de la talla de Thelma Houston, Bryan Adams, Earth Wind & Fire o la diva del blues de Nova Orleans, Marva Wright, entre d’altres.

És el primer cop que es farà un concert d’aquestes característiques a l’interior de l’església de Sant Pere Màrtir. El conseller de Cultura del comú escaldenc, Salomó Benchluch, ha dit durant la presentació que “creiem que és el marc idoni per un gospel”, buscant així un ambient més recollit. Benchluch espera que la proposta tingui una bona acollida i no descarta repetir-ho amb properes actuacions. El comú d’Escaldes-Engordany ja ha posat a la venda les entrades pel concert de l’Spirit of New Orleans Gospel Singers i, segons el conseller, el ritme de sortida de localitats és bo.

El Colors de Música s’ha anat consolidant any rere any. Aquesta 33a edició del festival, que ha comptat amb un total de 28 propostes, va començar al febrer amb l’actuació de Chambao i ha ofert algunes iniciatives privades, com la de la companyia Irish Celtic o la del Ballet Nacional Rus amb ‘El Trencanous’. El gruix més important de concerts ha estat a l’estiu, amb les actuacions a l’aire lliure. Al final, segons ha explicat el conseller Benchluch, el cicle 2017 ha aplegat prop d’un 12% més d’espectadors que l’any anterior, amb un pressupost d’uns 80.000 euros. De cara al 2018, i coincidint amb els 40 anys de la parròquia, Salomó Benchluch ha avançat que “estem treballant en un festival més ampli i més important en tots els sentits”, buscant oferir més actuacions i de més renom. Per això el pressupost serà una mica superior al d’enguany.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES