Inaugurada la fase II del passeig de Mojàcar

El  cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, acompanyat del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i dels consellers generals encampadans i d’altres membres de l’equip comunal, ha inaugurat aquesta tarda la segona fase de l’obra d’adequació de l’itinerari cultural entre els nuclis tradicionals de Les Bons, La Mosquera, el Tremat i el poblet d’Encamp, en el tram del passeig de Mojàcar entre el carrer Pas de la Casa i el Pont de les Escoles.

Els treballs de remodelació de la segona fase, que compta amb una longitud de 226 metres, ha tingut un cost d’uns 500.000 euros i ha estat executada en un termini d’11 mesos, dos mesos més del previst perquè s’ha realitzat la remodelació de la placeta del Pont de les Escoles, que no estava prevista dins del projecte inicial.

Jordi Torres ha destacat que “en finalitzar les tres fases, el passeig serà un espai cohesionat i sense barreres arquitectòniques, que tothom podrà gaudir”. El cònsol ha comentat que “la fase I, entre el pont de Les Bons i el pont del 14 de març ja està en marxa, i serà funcional cap a l’estiu, mentre que la fase III s’adjudicarà a principis d’any”. Torres ha remarcat que “a final de mandat, tota la remodelació del passeig de Mojàcar serà una realitat”.

Per la seva banda, Pere Cervós i Eva Dalmau, equip encarregat de la direcció de l’obra, han destacat la vitalitat que tindrà el projecte un cop finalitzat, perquè serà un passeig que unirà els diferents nuclis antics d’Encamp, i que a través d’uns panells informatius que es col·locaran més endavant, recordaran moments molt arrelats en la memòria encampadana.

Les obres han dotat al poble d’Encamp d’un nou espai d’estada i passeig, amb nou mobiliari urbà format per bancs, papereres i jardineres, amb un paviment antilliscant, pensat per la seva durabilitat i fàcil neteja, i amb una il·luminació amb fanals led de baix consum, que també donen llum a zones properes, com la pista d’skate o el camp de futbol minipitch.

La redacció del projecte i la direcció d’obra ha estat a càrrec de Pere Cervós, Víctor Casals i Eva Dalmau, sent Construccions Roca l’encarregada de les obres i del control de qualitat l’empresa Pirineu Inspecció i Control.

TOTES LES NOTÍCIES