El Govern resol una subhasta d’emissió de deute públic de bons per un import de 100 MEUR

El  Govern, a demanda del ministre de Finances, Jordi Cinca, ha aprovat el Decret de resolució de la subhasta d’emissió de deute públic a llarg termini del Principat d’Andorra en la modalitat de bons, de l’1 de desembre del 2017, d’una emissió de deute públic per un import de 100 milions d’euros.

El Decret de resolució estableix l’import nominal adjudicat a les entitats intermediàries de la subscripció que han concorregut a la subhasta per cadascun dels dos trams de l’emissió.

La suma del valor nominal corresponent al conjunt de sol·licituds presentades ha per part de les diferents entitats bancàries ha més que duplicat l’import màxim nominal de l’emissió. L’import sol·licitat ha estat de 222.771.000 euros, el 222% més dels 100 milions d’euros subhastats.

L’adjudicació a cadascuna de les entitats esmentades s’ha fet a prorrata de les seves peticions. De la mateixa manera, aquestes entitats procediran al seu torn a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció.

Les condicions finals de l’emissió són les següents:

Emissor: Govern del Principat d’Andorra
Nombre de títols emesos: 100.000
Categoria de l’instrument: Bo de cupó zero
Formalització del deute: 18 mesos
Tipus d’interès fix: 0,75%
Preu d’emissió de la unitat: 988,86 euros
La data de venciment està fixada l’1 de juny del 2019.

Aprovada la resolució de la subhasta, el Govern procedirà a emetre el certificat global registrat representatiu de la totalitat dels 100.000 bons que han estat subscrits i desemborsats per un import efectiu de 98.886.000 euros, i que serà remès al Common Depositary, una vegada autenticat per l’agent de pagaments, perquè es custodiï en els termes indicats en el referit certificat global registrat.

TOTES LES NOTÍCIES