La Biblioteca Nacional d’Andorra organitza un curs en l’àmbit de la gestió de la informació

La Biblioteca Nacional d’Andorra organitza el curs Introducció a les RDA: Recursos, descripció i accés, orientat als professionals dels sectors bibliotecari, documental i arxivístic. RDA és una normativa que vol substituir les Regles angloamericanes de catalogació, conegudes professionalment com a AACR2. Com a novetat destaquen les directrius proporcionades per a la descripció de recursos digitals.

El curs, el promou la Biblioteca Nacional a través del servei de formació a mida del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. L’impartirà la professora Joana Roig Equey, diplomada en biblioteconomia per la Universitat de Barcelona i cap del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya.

Un dels trets destacables de la normativa RDA és que ajuda les biblioteques a integrar-se amb més i millors eines a l’entorn digital, de manera que apropa la catalogació, tant de recursos tradicionals com digitals, a les directius de creació i intercanvi de metadades.

La biblioteca, complint una de les seves funcions, la de donar suport a les institucions bibliotecàries i culturals del país que ho requereixin, en àrees de la seva competència, proposa aquest curs per tal de donar cobertura a una necessitat com la de la formació continuada en un àmbit com el de la gestió de la informació, que es troba en desenvolupament constant.

El curs, que serà presencial, tindrà lloc els 14 i 15 de desembre al Centre de Formació Professional d’Aixovall, i per seguir-lo cal inscriure’s abans del dia 1 de desembre a la Biblioteca Nacional d’Andorra. Les places són limitades.

TOTES LES NOTÍCIES