L’ARTALROC acull l’exposició ‘retratsmúsicsandorra’

Demà dimarts 28 de novembre s’inaugura de l’exposició i presentació del llibre de fotografies ‘retratsmúsicsandorra’ a la sala d’exposicions del Govern, ARTALROC. La mostra, organitzada pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, és un projecte fotogràfic que ha recorregut un llarg camí, d’ençà que el van iniciar el 2013 quatre fotògrafs d’Andorra: Pep Aguareles, Lluís Casahuga, José Otero i Robert Verdaguer. ‘retratsmúsicsandorra’ és un projecte artístic transversal que es composa d’un llibre, una exposició i un concert. Demà dimarts, a les 8 del vespre, tindrà lloc la presentació de les dos primeres parts del projecte: del llibre, a càrrec del fotògraf Jaume Riba, i de l’exposició a càrrec del fotògraf Pep Aguareles. La mostra es podrà veure fins al 7 de gener del 2018.

‘retratsmúsicsandorra’ mostra 66 fotografies que ens endinsaran en la realitat del panorama musical del nostre país, que esdevé diversa, plural. Un grup molt heterogeni amb un nexe en comú: la passió per la música, i que amb la seva tasca i dedicació han contribuït a enriquir la cultura musical del Principat. Aquestes 66 fotografies són el resultat d’un llarg procés creatiu que va començar amb qüestionaris i entrevistes amb cadascun dels músics per conèixer-los millor i poder arribar a un concepte i formalització que els representés. El resultat són uns retrats en què cada músic esdevé el protagonista i l’ànima de la imatge. Blancs i negres, color, llum d’estudi o natural, escenaris que evoquen i s’adapten a cada un dels personatges, un conjunt d’històries personals reflectides en imatges que ens ajuden a copsar la gran riquesa i professionalitat dels músics d’Andorra.

Arran de l’edició del llibre i de l’exposició, els músics retratats volen també demostrar en viu l’essència del projecte fent allò que més saben: música. Així doncs, el dijous 13 de gener del 2018, a les 21.30 h, a l’Auditori Nacional i obrint la Temporada 2018, oferiran el concert ‘Silenci’. 

Al voltant de l’exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Diumenge 3/12, a les 12 h: ‘Vermut i art al Roc’ amb Josep Maria Ubach i Pep Aguareles, a l’ARTALROC. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia al telèfon 828 704.

Dijous 13/01, a les 21.30 h: ‘Silenci’, el concert del projecte ‘retratsmúsicsandorra’, a l’Auditori Nacional. Entrada: 10 €. Venda d’entrades a www.cultura.ad.

TOTES LES NOTÍCIES