El CAM – RACE segueix sent “gafe” per a Joan Vinyes – Jordi Mercader

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) van veure frustrat el seu objectiu d’estar entre els millors en la classificació final del Rally Comunidad de Madrid – RACE (CAM-RACE). Abans de finalitzar la primera especial cronometrada (primer pas per Canencia Sud), una sortida de carretera els va obligar a deixar la prova que tancava el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2017.

Malgrat aquest abandó incipient i la consegüent decepció, Vinyes es va congratular de l’excel·lent actuació dels seus companys, Gorka Anxústegi-Alberto Iglesias, que van aconseguir el primer triomf absolut del Swift R+ i d’un vehicle de la categoria N5, en un ral·li vàlid per al CERA.

A la seva arribada al Circuit del Jarama (parc d’assistència), Vinyes explicava d’aquesta manera la seva sortida de carretera: “En una frenada d’una zona ràpida de final de tram, el cotxe em va marxar del darrere, no el vaig poder controlar i no vam poder fer el següent revolt. El toc frontal ens va deixar sense opcions a seguir competint. Possiblement anava massa ràpid, la sensació que tenia al volant del Swift no era precisament aquesta, sinó tot el contrari. L’escenari estava molt delicat, patinava molt… El cas és que vam haver de deixar el ral·li abans del que haguéssim desitjat”.

Malgrat aquest abandó, el pilot de Suzuki Ibèrica valorava de manera positiva la temporada protagonitzada: “Després de dos anys sense competir, estic satisfet de com han sortit les coses. En el decurs de la temporada hem agafat confiança al Swift R+ i la mostra són els dos podis aconseguits a Llanes i Cantàbria en els últims compassos del campionat. Llàstima d’aquest final.  Malgrat tot crec que el triomf de Gorka (Anxústegi) i Pin (Iglesias) és una excel·lent recompensa per a un equip (Suzuki Ibèrica) que ha treballat de valent perquè el Swift R+ sigui un vehicle guanyador”.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt posa el cartell de “tancat” fins que a principis de la pròxima temporada s’iniciï una nova edició, amb canvis en els reglaments i possiblement en els escenaris de les proves. Veurem…

Fotoesport

TOTES LES NOTÍCIES