Canòlich Music: la música com a resposta a les inquietuds dels joves

El  Festival de música cristiana Canòlich Music, a Sant Julià de Lòria, va acabar ahir poc després de la una de la matinada, tancant la millor edició fins ara per la implicació dels participants i pel nombre de músics i artistes que hi han volgut col.laborar i participar.

El Delegat de Joventut, Lluis Plana, i membre de l’equip organitzador, va valorar molt positivament el desenvolupament de tot el Festival en acabar el darrer concert, el del DJ de música electrònica Andy Hunter: “amb una bona sintonia entre els joves, amb un bon suport dels monitors i dels professors acompanyants, amb la incorporació del gospel de nou a la missa, que ha estat molt ben valorat pels assistents, sense incidents destacables. Estem contents de com ha anat tot. Cada any aixequem una mica més el llistó i creiem que l’impacte en els joves és bo, que es fan preguntes i que, tot sovint, també aquí durant la convivència, troben respostes, a través de l’amistat, la reflexió, la música i la pregària”. 

L’organització també ha destacat la implicació de les institucions i mitjans de comunicació: hi va haver molta representació de les autoritats de Sant Julià, membres del comú i membres del Govern i del Consell a la missa, -retransmesa per Canal Lòria Televisió, Andorra Televisió a Andorra, per Pirineus Televisió i Ràdio Estel a Catalunya i en directe a través de you tube i facebook- i que va ser una autèntica experiència intergeneracional. També es va poder seguir des de l’Hospital Nostra Sra. de Meritxell, on per primera vegada, la missa va arribar a totes les habitacions, a través d’un conveni amb Lòria TV i Cable Mútua.

Per la comissió organitzadora cada vegada és més clar que la música és una de les millors eines per acostar els joves a l’espiritualitat i la fe en el context social d’avui. La missa ha acollit en la cinquena edició més grups de joves de diferents escoles d’arreu de Catalunya -Barcelona, Rubí, València, Puigcerdà, Tremp, Balaguer, Guissona- i també d’Andorra -Sant Ermengol, Escola Janer, Sagrada Família i l’Escola andorrana d’Encamp-; els grups han estat més cohesionats i més implicats en les activitats; i els nois han viscut moments de gran intensitat, com els que es van viure a la pregària matinal.

Aquest ha estat també el festival en el que hi han participat més músics i hi ha hagut més concerts, i en els que els tallers han cercat la proximitat amb els artistes i les seves emocions, de compartir el testimoni de les seves experiències i vivències de fé vinculades i expressades en la música.

Tenir cura del medi ambient, el signe de l’Eucaristia
La natura i la sostenibilitat ecològica de la nostra acció a la Terra van ser una constant en les activitats, reflexions, en les imatges, i sobretot, en l’Eucaristia, l’acte central del Festival Canòlich Music, que va aplegar gent de molt divers signe i edats i que va desplaçar-se d’altres punts d’Andorra, de la Seu d’Urgell, i de les comarques properes. 
Mons. Vives va fer, en la celebració eucarística, una salutació inicial enregistrada en vídeo als joves engrescant-los en el camí de la fe. Mn. Pepe Chisvert, Rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria i Delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell,va presidir-la i va ser concelebrada per diversos sacerdots, entre els que hi havia el Subdelegat de Joventut, Mn. Gabriel Casanovas i el P. Raul Tinajero, Director de la Pastoral Juvenil de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Va ser una missa sense complexos en la que els nois van tenir un paper important, posant èmfasi en el canvi climàtic i allò que podem fer les persones per la cura del planeta, i que va acabar amb el lliurament d’un arbre a cada grup, 25 en total, com a símbol de la consciència per la preservació dels recursos sostenibles.
The Gospel Viu Choir, amb 80 cantaires pujats a l’escenari, van convertir la celebració en una autèntica festa del gospel i van fer participar els assistents amb ganes. Es va poder seguir en directe via streaming a travès dels canals de you tube  i facebook i la pàgina web del Bisbat d’Urgell i la d’Andorra Televisió; per televisió amb els canals locals de Lòria TV i de Pirineus Televisió, que ho va retransmetre a les comarques pìrinenques; i també a la ràdio per tota Catalunya a través de Ràdio Estel. També es va poder seguir des de l’Hospital Nostra Sra. de Meritxell, on per primera vegada, la missa va arribar a totes les habitacions, a través d’un conveni amb Lòria TV i Cable Mútua.

Entre algunes coses noves d’aquest any hi ha hagut la implicació de la comunitat Jerònima que viu al Monestir de Refet en la trobada jove i fabricant tasses amb logo del Canòlich Music, polseres, calendaris d’advent, records diversos, que s’han posat a la venda amb un preu mòdic.

Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES