El Festival Canòlich Músic fa vibrar els joves amb la pregària i la música

El  Festival de música cristiana Canòlich Music ha viscut ja els primers concerts, la pregària del matí, i el concurs “Dona’t a conèixer”amb una notable participació de grups de joves d’ESO amb ganes de cantar i expressar-se. Ara, i després del dinar, ja s’estan duent a terme els tallers de testimoni i concert que en diferents llocs de Sant Julià apleguen els joves, monitors. Mentrestant, el grup de 80 cantants de gospel, The Gospel Viu, assaja a l’envelat del Prat Gran, centre neuràlgic de les activitats, on a les 19:00 se celebrarà la missa multitudinària, oberta a tothom. El seu leiv-motiv és la cura de la creació, de la natura, la reflexió del que el Sant Pare ens porta sobre la sostenibilitat de la Terra a la seva Encíclica Laudato Si.

El festival, que va començar ahir 24 de novembre i que es clourà amb el darrer concert d’Andy Hunter aquesta matinada ha portat a Sant Julià de Lòria cents de nois de moltes escoles i indrets d’Andorra, Catalunya, els seus mestres i professors de religió, els seus monitors d’esplai i lleure. Enguany arriba a la cinquena edició amb la previsió d’acollir més de 1.500 persones a la missa.

L’acte central de tot l’esdeveniment serà la multitudinària celebració eucarística amb música gospel, que se celebrarà avui a les 19:00. Serà oberta a tothom i es retransmetrà en directe via streaming a travès de facebook i la pàgina web del Bisbat d’Urgell i la d’Andorra Televisió; es podrà seguir per televisió amb els canals locals de Lòria TV i de Pirineus Televisió, que ho retransmetrà a les comarques pirinenques; i també a la ràdio per tota Catalunya a través de Ràdio Estel. La missa ja és tota una història a part. Acollirà joves i famílies senceres, parelles joves que mantenen un compromís amb la pastoral de joventut, professors i mestres de religió, els fills petits, gent gran, veïns de Sant Julià, d’altres punts d’Andorra, de la Seu d’Urgell. Serà una missa sense complexos, en la que enguany s’ha posat èmfasi en el canvi climàtic i allò que podem fer les persones per la sostenibilitat del planeta. Els joves han participat fent les pregàries, fent una reflexió comuna amb el sacerdot que oficiarà, el Rector de Sant Julià i Delegat d’Ensenyament de la diòcesi, Mn. Pepe Chisvert, i en les ofrenes. Mons. Vives farà una salutació inicial als joves engrescant-los en el camí de la fe.

La major part dels 80 nois i noies que participen com a voluntaris són dels grups Txt de la diòcesi -grups de pastoral que realitzen diverses activitats durant el curs, aquesta una d’elles-; o bé dels grups escoltes, d’esplai i dels grups Janer de l’Escola Janer. També hi ha molts joves que han repetit al llarg de les darreres edicions després “d’enganxar-se” al principi. “Es un ambient molt bo, coneixes gent de molts llocs diferents, podem ballar, escoltar música, i també fem jocs, trobades de grup amb amics. Les pregàries també són molt diferents i això m’agrada, no són un rotllo”, diu la Laia Estruch. És el segon any que participa. Enguany amb més compromís, i amb ganes de passar-ho be.

La pregària del matí ja ha enfocat com seria la jornada: un gran arbre a l’església de Sant Julià de Lòria ha presidit la dinàmica, en la que els joves han estat protagonistes amb reflexions i pregàries sobre la sequera, l’extinció d’animals i plantes i el desgel entre d’altres. Comunió, silenci i respecte, per engrescar-se més tard en el concurs, tallers, testimonis, activitats de solidaritat.

La novetat: la comunitat Jerònima del Monestir de Refet s’hi ha implicat fabricant records per a l’esdeveniment: tasses, polseres, calendaris, imans….que quasi s’han acabat a hores d’ara.

Els artistes convidats enguany són el grup britànic LZ7, Andy Hunter, SAL150, Assisi, Àlvaro Fraile i el grup de gospel de més de 70 cantaires Gospel Viu, que animaran la celebració, a més dels grups més propis com ONE, o els guanyadors d’anteriors edicions del concurs, com Artista Convidat i Infínitum.

Musicalment, LZ7 és la novetat enguany i un dels grups més esperats: és un grup cristià de rap i de ball originari de Mànchester, fa cinc anys va arribar al lloc número 12 de les llistes d’èxits britàniques amb una peça en col·laboració amb Matt Redman, que es va dir “27 milions”. Repeteixen Andy Hunter, SAL150 i la tendència gospel, que enguany portarà un grup de Palafolls, a Barcelona, “THE GOSPEL VIU CHOIR” que és el màxim exponent català de l’urban gospel. Duu a terme un projecte a favor de la infància, anomenat GOSPEL SENSE FRONTERES.

Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES