Més de 800 persones assisteixen als quatre concerts familiars de la Fundació ONCA

Amb totes les entrades exhaurides, l’espectacle ‘Pintamúsica!’ ha tancat, aquest dissabte, la temporada 2017 dels concerts familiars que organitza la Fundació ONCA. En total, més de 800 persones han passat pels quatre espectacles del cicle (‘Tromponautes del cinema’ va ser el primer, ‘Les estrelles de Mozart’ el segon i ‘Tot bufant’ el tercer). La cap de producció de la Fundació ONCA, Teresa Areny, s’ha mostrat molt contenta per l’èxit de públic i ha fet una valoració molt positiva del cicle d’enguany. Areny ha explicat que des de la fundació “hem vist que el públic està començant a tenir clar que el que nosaltres presentem val la pena pels infants, perquè visquin el fet musical de prop i s’endinsin dins l’àmbit de la música d’una manera lúdica, però al mateix temps que intentem que tots els espectacles siguin educatius i pedagògics”. Com a fundació musical, l’ONCA busca que els nens i nenes més petits creixin en el món de la música amb contingut.

Amb l’objectiu d’introduir la música als més menuts, per tal que la comencin a gaudir des d’edats primerenques, la companyia Viu el Teatre ha omplert l’escenari de la sala Prat del Roure amb dues funcions de l’espectacle ‘Pintamúsica!’. Els actors, a la vegada que músics i cantants, han guiat els nadons de 0 a 3 anys a través d’un recorregut per les estacions de l’any, i cada època s’ha fonamentat en un color, una cançó i uns instruments determinats. La música clàssica ha estat el fil conductor, i també una adaptació del quadre ‘Dona i ocells en la nit’ de Joan Miró, instal·lat al fons de l’escenari, i que s’ha anat omplint a mesura que avançava el viatge. Fa gairebé cinc anys que Viu el Teatre representa aquest espectacle. Un dels músics, l’Héctor Canós, ha explicat que la proposta vol estimular en els infants la diferenciació d’objectes a través d’un espai concret, així com també el fet de relacionar la música amb una part de l’any.

La Fundació ONCA ja té tancades les cinc propostes (una més que aquest any) que formaran el cicle de concerts familiars pel 2018. Tot i que no ha avançat els noms dels espectacles, la fundació portarà al Principat diverses estrenes, algunes de companyies noves, i totes ben diferents entre elles, per tal d’enriquir el fet musical del país.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES