La missió econòmica Portugal-Andorra es tanca amb una quarantena de nous contactes empresarials

La  missió econòmica Portugal-Andorra que s’ha celebrat aquest dijous a Lisboa a la seu de l’Agència per a la Inversió i Comerç Exterior de Portugal (Aicep) ha comptat amb la participació de 14 empresaris portuguesos i 14 andorrans que han aprofitat la jornada per establir lligams comercials.

A la trobada, organitzada per Actua, la Cambra de Comerç i Indústria d’Andorra, l’AICEP i l’Ambaixada d’Andorra a Portugal, també ha participat el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que ha fet una presentació del país centrada en les darreres xifres econòmiques d’Andorra. Saboya ha recordat que “aquesta jornada és la continuïtat del primer seminari empresarial que vam fer el 2014. Des de llavors la configuració del mapa de relacions amb Portugal ha crescut molt: tenim un conveni de doble imposició, que ja està en vigor; tenim una presència d’empreses portugueses més grans, especialment en el sector de la distribució de productes agroalimentaris; i alguns empresaris andorrans d’aquest sector també estan fent negocis a Portugal”.

Per al ministre andorrà, “avui la idea era fer un pas més, donar a conèixer que també apostem per la transició energètica. Portugal és un país molt potent en infraestructures i empreses que aposten per energies renovables… i també hem parlat de la transició digital. Per tant és una oportunitat molt bona perquè les empreses que s’han trobat puguin generar noves iniciatives empresarials”.

Per la seva banda, el vicepresident d’AICEP, António Silva, ha assenyalat que “les nostres economies són properes i tenim molts punts de contacte. Hi ha molts portuguesos treballant i vivint a Andorra, també hi ha molts portuguesos que van cada any de vacances a Andorra i tindrem molt més a fer en termes de relacions econòmiques”. En aquest sentit ha remarcat que “per aquest motiu aquesta trobada ha estat un pas útil, i espero interessant, en la intensificació de les relacions comercials entre els dos països”.

La missió econòmica Portugal-Andorra s’ha tancat amb 40 reunions privades entre empresaris dels dos països (B2B) i s’han concertat diverses visites a Andorra d’empresaris lusitans per a les properes setmanes.

ACTUA

TOTES LES NOTÍCIES