Andorra Telecom i ISACA organitzen un seminari sobre computació quàntica i ciberseguretat

Andorra Telecom i l’Associació pel Control i l’Auditoria dels Sistemes d’Informació (ISACA) organitzen un seminari destinat a avaluar les noves possibilitats que ofereix la computació quàntica i el repte que suposa per a la ciberseguretat.

La tecnologia quàntica, en el que treballen científics de tot el món, implica un sistema de computació destinat a revolucionar la informàtica amb ordinadors milions de vegades més ràpids que els actuals.

La jornada, que s’ha batejat com a Andorra Quantum Valley, tindrà lloc dilluns 27 de novembre a partir de les 12 del migdia a l’hotel Husa Center. L’obertura de l’acte anirà a càrrec del secretari d’Estat de FuncióPública i Reforma de l’Administració, Antoni Rodríguez Angrill, que donarà pas a la primera de les conferències protagonitzada pel catedràtic de física quàntica de la Universitat de Barcelona, José Ignacio Latorre, amb la ponència Computació i ciberseguretat quàntica.

La segona de les ponències anirà a càrrec d’Alfonso Rubio, director general d’Entanglement Partners i que duu per títol Tecnologies quàntiques: Aplicacions pràctiques i oportunitats de negoci. Els dos ponents compartiran posteriorment una taula rodona amb el director de Seguretat i Control d’Andorra Telecom, Cesar Marquina, i el director general de Dekalan, Ferran Martínez. El president de Quantum World Association (QWA), Òscar Sala, actuarà com a moderador.

Clouran l’acte el president d’ISACA Barcelona, Joan Barceló, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, a les dues del migdia. Cèsar Marquina ha explicat que aquest seminari és una magnífica oportunitat per donar a conèixer la computació quàntica “que protagonitzarà en molt pocs anys una gran revolució tecnològica a escala mundial i que, amb la seva gran capacitat de processament, trencarà els límits existents en la computació i serà un suport incalculable en moltes àrees com són el món de les finances, la física o la medicina ”.

La potència de la nova tecnologia significa no obstant una amenaça per la confidencialitat de les dades tal com la coneixem avui, per la seva capacitat de desxifrar els algoritmes d’encriptació “però alhora pot esdevenir una important garantia per la nostra informació si es desenvolupa al mateix ritme l’anomenada encriptació quàntica”, ha apuntat Marquina.

L’aforament de l’acte és limitat. Per a inscriure’s cal adreçar.se a info@isacabcn.org.

TOTES LES NOTÍCIES