L’excavació arqueològica a l’església de Santa Coloma descobreix set esquelets

A  l’estiu l´obertura d´un rasa a l´església de Santa Coloma va deixar al descobert unes restes òssies que feien necessària una intervenció arqueològica. Els treballs van començar fa una setmana i ja s´han descobert set individus, la majoria nens, un dels quals no superaria l´any.

L´objectiu no és la recerca sinó salvaguardar aquestes restes per facilitar l’execució de obertura de la rasa de serveis per donar cobertura a les obres del màping. S´ha treballat a partir dels ossos que es troben en el trajecte de la galeria. L’arqueòleg de Regirarocs, Gerard Remolins, explica que han anat “decapant el terra fins que han aparegut restes que tenen certa connexió entre ells”.

Es creu que el més gran tindria uns 50 anys. La resta la majoria són infants que voltarien els 10 anys a excepte d´un que no superaria l´any. Van ser enterrats amb les mans encreuades per sota el nivell de la cintura i alguns, fins i tot, vestits. Remolins mostra com els botons de la roba que portaven s’han conservat perfectament.

Encara queda una setmana de treball. Després será el torn de fer la prova del carboni 14 per saber edats, dates i, qui sap, si algun dia poder-los posar nom.

TOTES LES NOTÍCIES