Gerard de la Casa (Subaru) debuta guanyant a la Subida a Utiel

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va demostrar, en aquesta ocasió a Utiel (València), que està preparat per afrontar reptes cada vegada més exigents. En la XX1 Subida Utiel, una prova en la qual no havia competit mai, va aconseguir un espectacular triomf entre els turismes, superant als a priori favorits, Raul Borreguero (Mosler MT900R) i a José A. López-Fombona (Lamborghini Huracan).
A més, amb un crono de 2’43”062 es va situar en la tercera posició de la classificació absoluta a 1” dels CM més ràpids, els pilotats per Toni Arieste (BRC) i Nacho Aviñó (Speed Car).

L’Escuderia Negrete Racing Utiel, organitzadora de l’esdeveniment, van preparar l’escenari habitual per al desenvolupament de la 21a edició de la seva prova. Tota l’activitat va tenir lloc en la carretera CV-291, en concret entre els punts quilomètrics 32,250 i 27,350. En total gairebé 5 km, amb un desnivell de 291 metres i un pendent mitjà del 7,5%.
EN el programa horari, els organitzadors havien previst tres pujades, 1 d’entrenaments oficials i 2 de carrera. Al final es va modificar el timing horari i es van disputar 4 pujades, es va afegir una màniga d’entrenaments oficials entre les dues de carrera.

En la disputa dels entrenaments oficials inicials, Gerard es va mostrar conservador, l’objectiu era confirmar les sensacions que li van donar els reconeixements, amb el cotxe de carrer, durant la jornada anterior.

La primera mànega de carrera va ser decisiva en la consecució del triomf final. De la Casa (2’43”062) va superar als seus rivals directes en gairebé 2” i es va assegurar un excel·lent crono de cara a la classificació definitiva.

En la segona mànega d’entrenaments oficials, Gerard va repetir la seva actuació de la inicial tenint en compte que el crono que pogués aconseguir no tindria incidència en la classificació final. En aquesta pujada cal destacar l’actuació de López-Fombona, el veterà pilot asturià va marcar un espectacular crono de 2’40”570. De repetir-ho en la màniga oficial haguera aconseguit el triomf absolut de la prova.

Però en la mànega de carrera que va tancar el meeting, va tenir un desenllaç molt diferent. Gerard va estar parat en la presortida una bona estona. Els seus predecessors en la pujada, l’esmentat López-Fombona i Borreguero, van tenir problemes en forma de sortida de pista el primer i en la mecànica el valencià. En conseqüència quan el pilot de Baporo Motorsport va prendre la sortida ja era el vencedor de la pujada.

Un nou triomf i a més en una pujada en la qual va conèixer el traçat durant la mateixa setmana en què va competir. Sens dubte la posada a punt del Subaru va pel bon camí. Aquest era el comentari de Gerard: “Afrontar el canvi del Còrdova pel Impreza no és fàcil, però crec que tot està sortint molt bé. Estem allargant la part final de temporada per acumular més quilòmetres i conèixer millor la mecànica del Subaru i com dic els temps estan sortint i avui hem superat a pilots i mecàniques del nivell del Lamborghini de López-Fombona i del Mosler de Borreguero. Repeteixo, molt satisfet de com estem portant l’adaptació al Subaru”.

Gerard i el seu equip ampliaran una setmana més la temporada 2017: “La Trassierra tampoc la teníem prevista al calendari, però hem decidit aprofitar l’ocasió per conèixer una altra pujada i acumular més informació del Subaru Impreza WRC. També cal esmentar que la presència d’Humberto Janssens és una bona referència per saber al quin nivell estan els nostres cronos”.

Així doncs, el cap de setmana vinent (dies 25 i 26) desplaçament a Còrdova per disputar la 27a Subida a Trassierra, última prova el calendari del Campionat d’Andalusia de l’especialitat. El duel amb l’espectacular Porsche d’Humberto Janssens serà sens dubte el centre d’atenció per a tots els afeccionats.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES