El Govern emet una nova emissió de bons de deute públic de 100 milions d’euros

El  consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret d’aprovació d’una nova emissió de deute públic a llarg termini per un import de 100 milions d’euros, en la modalitat de bons a l’empara del programa d’emissió de deute públic del 20 de setembre del 2017. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que la nova emissió dona continuïtat a l’aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l’Estat i de gestionar el deute públic, tenint en compte la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors. El Govern emetrà 100.000 títols, a 988,86 euros la unitat, a partir del pròxim 1 de desembre.

La tercera emissió de bons per al finançament del deute públic amb un nominal de 100 milions d’euros es col·locarà en dos trams: un primer tram institucional, de 50 milions d’euros de nominal, obert únicament a les entitats de dret públic i les societats públiques amb excedent de tresoreria; i un altre tram de 50 milions d’euros de nominal, mitjançant l’emissió de 50.000 títols, obert a la resta d’inversors i que es comercialitzarà a través de les entitats bancàries.

Les condicions de l’emissió especifiquen que la categoria de l’instrument és bo de cupó zero; les formalitzacions del deute són bons a 18 mesos, amb un tipus d’interès fix, i els rendiments d’amortització seran d’un tipus del 0,75%/any.

La data d’entrada en vigor del Decret de l’emissió és el 16 de novembre, i la data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el 27 de novembre, abans de les deu del matí. La subhasta per part del Govern es farà efectiva el 29 de novembre, la liquidació de la subscripció serà l’1 de desembre i la data fixada com a venciment final de l’emissió de bons és l’1 de juny del 2019.

ANA

1 comentari

  1. Els depòsits en efectiu del país, exposats en alt risc.

    L’Associació de banca andorrana (ABA) amb l’excepció de Banc Sabadell i Andbank disposen d’un dipòsit en efectiu compartit anomenat Caixa Central. En aquesta caixa forta es comptabilitza els diners en efectiu de moltes de les empreses del país, però en ser custodiada per una empresa de seguretat privada (Vallsegur) aquests dipòsits no poden excedir de 300.000 euros, ja que l’empresa asseguradora internacional Lloyd ‘s no assegura més que fins a aquesta quantitat. Aquesta circumstància es dóna en haver passat Caixa Central de l’ABA a una empresa privada de seguretat.
    El problema és que els diners d’Andorra queden exposats en materia de seguretat i risc, donat que actualment i en certs moments en aquesta Caixa Central hi ha dipòsits per valor igual o superior a 17 milions d’euros segons personal labo . ral de l’empresa de seguretat que treballen al cofre fort.
    l’INAF garant i responsable del control de la Tesoreria del país, avui ha sigut informada d’aquest greu problema, on l’affaire BPA podria ser una petitat incidencia si comparem amb lo que podrìa succeir, la ruina d’un pais per la negligencia d’uns pocs.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES