Digitalitzar la Justícia i fixar la graella salarial, principals reptes del nou CSJ


La digitalització de la Justícia i la graella salarial d’aquest cos públic seran dos dels principals reptes del nou Consell Superior, que avui ha jurat el càrrec. Enric Casadevall repeteix mandat com a president.

Enric Casadevall repeteix com a president d´un Consell Superior de la Justícia, en què la resta de membre són tot cares noves: l´ex-ministra Olga Adellach, les ex-secretàries judicials Clàudia Arias i Maria Carme Torres i el psiquiatre Joan Cabeza.

En el seu discurs, Casadevall ha marcat els reptes que el Consell té per als propers sis anys: la digitalització de la Justícia, amb el nou programa informàtic i l´expedient judicial, i la reforma de les graelles salarials dels treballadors de la Justícia. Casadevall assegura que “cada lloc de treball de la Batllia i el tribunal té una feina específica i ara hem de posar preu a cada lloc de treball”. Abans, però, caldrà aprovar la reforma de la Funció Pública perquè una llei depèn de l’altra.

El cap de Govern ha destacat la complicitat del Consell Superior i el ministre el darrer mandat per modernitzar la Justícia. Martí la qualifica com “un salt qualitatiu a favor de la seguretat jurídica i per a una justícia molt més àgil i ràpida al costat dels ciutadans”. Ha destacat “la gran feina del ministeri de l’Interior” encapçalat per Xavier Espot.

Una altre dels reptes serà el seguiment de les obres de la nova seu de la Justícia i el trasllat ordenat a les noves dependències.

TOTES LES NOTÍCIES