La 25ª Festa Culinària ha comptat amb 27 receptes

El  Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp ha acollit, aquest dissabte a la tarda, la 25ª Festa Culinària de l’Associació Pro Agermanament d’Encamp (APAE). La temàtica
¡ central d’aquesta edició han estat les receptes elaborades amb bacallà per als adults i per la categoria infantil els pastissos amb decoració a concurs. En total el jurat ha valorat 27 receptes diferents.

Els encarregats de tastar tots els plats i escollir-ne els guanyadors han estat els cuiners del Rebost del Padrí i alguns membres de la junta de l’APAE, que els han ajudat a decidir els guanyadors de cada categoria i modalitat. Pel que fa als adults, el plat més ben elaborat ha estat la simfonia de mil fulles de bacallà de Joana Gener, seguida del plat més original, que ha estat el bacallà amb crosta d’allioli preparat per Lorena Palacios. També ha estat premiada Carme Valentí amb el timbal amb crosta d’olives com al plat amb els ingredients més ben combinats i Anna Codina amb flors de bacallà com al plat més ben presentat. El cinquè premi ha estat per Laura Moliné amb l’empanada de bacallà com a plat més gustós. Finalment, Eva Palacios ha preparat Sushi de bacallà i ha estat el plat més ben decorat.

Pel que fa als infants, Pol Badell ha estat el guanyador de les postres més ben elaborades, amb un espectacular pastís, l’hort de les pastanagues, seguit per Isabel Montoro amb la proposta més original amb les ‘xuxes’ botí de nadal. Montoro també ha guanyat el premi al pastís més ben presentat amb ‘Emoji’ i les postres amb la millor pasta amb un ‘nuvolet’. Marc Déu ha guanyat el premi al millor maridatge d’ingredients amb un deliciós pastís de llimona. Finalment, Laia Badell amb el jardí de xocolata s’ha emportat el premi al pastís amb millor gust.

Un cop el jurat ha decidit els guanyadors, tots els assistents han tastat les diferents receptes. La presidenta de l’associació, Lourdes Rich, ha destacat que en enguany els plats i els pastissos tenien “molta qualitat”. Per celebrar el quart de segle del certamen, el Rebost del Padrí ha ofert el sopar i el celler del Pirineu d’Auvinyà ha presentat una degustació de vins.

L’acte ha comptat amb la presència dels cònsols d’Encamp, Jordi Torres i Esther Paris. Per celebrar el 25è aniversari, l’acte ha posat punt final amb ball.

TOTES LES NOTÍCIES