Compromís reclama la continuïtat de l’actual Síndic de Greuges municipal a La Seu

El  grup municipal de Compromís X La Seu presentarà en el proper Ple municipal de La Seu d’Urgell, el dilluns 13 de novembre, una moció per tal de que es modifiqui l’ordenança municipal del Defensor del Ciutadà i eliminar l’actual limitació d’anys màxims de mandat per al Síndic de Greuges municipal.

Amb aquesta iniciativa, es cerca donar compliment a la proposta que l’actual Síndic, Àngel Rubio, vafer l’octubre del 2016 de modificar de l’actual ordenança per tal d’actualitzar alguns aspectes de la normativa antiga i proposar, també, que no es limitin els anys que pot exercir el Síndic de Greuges a La Seu d’Urgell. Compromís X La Seu creu que aquest aspecte és important, ja què, segons el grup municipal, l’actual Síndic hauria de continuar exercint la seva funció.

Per Compromís, el nom de l’Àngel Rubio va molt lligat a la ciutat de La Seu. L’Àngel és empresari dins del sector de l’automòbil, continuador de l’empresa que fundà el seu pare, i ha estat sempre un referent obligat per a tota la gent de la comarca en la seva especialitat.

Més enllà de les obligacions empresarials, l’Àngel Rubio ha tingut sempre una voluntat de servir a la seva comunitat des dels àmbits més diversos. Aquesta voluntat de servei s’ha vist caracteritzada per un gran sentit institucional. Ha estat sempre un perfecte coneixedor de les obligacions inherents a un càrrec representatiu. L’estima per a la seva ciutat l’ha portat ha participar en multitud d’esdeveniments, associacions, grups polítics, a ser impulsor de diverses iniciatives socials i a col·laborar en dotzenes d’iniciatives al llarg de la seva vida. Així, va participar activament a l’AMPA del col·legi La Salle, quan els seus fills hi estudiaven. Va ser col·laborador des dels inicis amb els primers piragüistes. Ha participat en multitud de celebracions populars: des de la cavalcada de Reis o la Creu Roja fins al tir olímpic, entre d’altres.

En la vida pública ha estat Regidor per Convergència i Unió a l’Ajuntament de La Seu, així com cap de llista i portaveu de la mateixa formació. També ha estat membre del Consell d’Administració de la societat municipal que gestiona el Parc del Segre.

Les seves actuacions a l’Ajuntament van ser sempre guiades per la defensa de l’interès general. Des de la discrepància lògica en democràcia, la lleialtat als grans projectes de ciutat fou una constant a la seva manera de ser.

En els darrers anys ha exercit la funció de Síndic Municipal de Greuges amb gran dedicació i amb una plena satisfacció per part de tota la Corporació Municipal.

Per tant, amb aquesta exposició de motius, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, creu que “després de dos mandats com a Síndic, entenem que l’Àngel Rubio s’ha fet mereixedor de que el Plenari acordi una pròrroga per a un nou i únic mandat”.

(Text i foto: Compromís x la Seu)

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES