Salut inicia una campanya per informar dels drets i deures dels pacients

El  ministre de Salut, Carles Àlvarez, i el secretari d’Estat, Joan León, han informat, aquest dilluns, de l’inici d’una campanya d’informació sobre el contingut de la Llei de drets i deures dels usuaris i dels professionals del sistema sanitari i sobre la història clínica, que es va aprovar el passat 27 d’octubre.

El text es va aprovar per unanimitat i tal com ha recordat Àlvarez, “és una peça fonamental de la reforma sanitària”. La Llei garanteix el paper actiu del pacient en l’ús del sistema sanitari, així com la seva autonomia, el dret a la informació, el dret a la intimitat i la confidencialitat, i sobretot dóna seguretat jurídica a tots aquests drets que ja reben els pacients.

Amb la voluntat d’acostar als pacients tots aquells drets i deures reconeguts a la llei, i també seguint el mandat del mateix text, en les properes setmanes s’iniciarà una campanya d’informació. S’han editat un total de 25.000 díptics i 460 cartells que inclouen la informació bàsica referent als drets dels pacients i als seus deures.

El secretari d’Estat de Salut, Joan León, ha indicat que la informació estarà disponible a tots els centres sanitaris i sociosanitaris, i a més es podrà consultar també al web del Ministeri: www.salut.ad.

A la roda de premsa hi han assistit també el director general de la CASS, Jean Michel Rascagneres, i el director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, com a parts directament afectades per la llei.

La Llei va més enllà de la millora de la qualitat, l’adequació i la seguretat dels processos assistencials, ja que esdevé també una eina que pot comportar una millora en l’eficiència del sistema atès que pot ajudar a evitar que es generin duplicitats en els actes i serveis prestats.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES