Citats a declarar vuit professors de tres escoles de la Seu

El  Jutjat de Primera Instància i Instrucció de la Seu d’Urgell ha citat a declarar vuit professors de tres centres educatius urgellencs arran de diverses denúncies interposades durant els últims dies en què se’ls acusa d’introduir presumptament a les aules el debat polític de l’1-O i les càrregues policials dels cossos de seguretat espanyols, segons informa el diari Segre. El jutge investiga les escoles per un possible delicte d’incitació a l’odi.

Les declaracions seran aquest dimarts. De moment, estan citats el director i quatre mestres de l’escola Albert Vives, la directora i un docent del Pau Claris i la directora del Col·legi La Salle.

Cal recordar que tres famílies de la Seu d’Urgell vinculades a l’Albert Vives ja van acudir el passat 18 d’octubre als Jutjats de la ciutat per explicar la seva versió en relació amb els fets. Els demandants asseguren que alguns mestres, després de la repressió policial de l’1 d’octubre passat a Catalunya, van fer valoracions ofensives i despectives cap a la Policia espanyola i la Guàrdia Civil. La denúncia va més enllà i considera que el passat 3 d’octubre hi va haver “humiliacions, insults i fins i tot agressions” cap a un dels fills dels demandats, la mare del qual és agent de la Guàrdia Civil.

Poc abans d’aquesta compareixença, el Departament d’Ensenyament va expressar públicament que avala les actuacions dutes a terme a l’escola Albert Vives, perquè després d’obrir una investigació dels fets no s’ha constatat “cap indici” que fonamenti les acusacions presentades per les tres famílies. El cap territorial de la conselleria a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va avalar la trajectòria del centre a l’hora d’integrar alumnes de tots els orígens, races, religions i creences, i no va donar credibilitat a la demanda, alhora que va voler “negar rotundament” que s’arribés a l’extrem d’amenaces o agressions.

Manifest i recollida de signatures 

En aquest sentit, pares i mares de l’Escola Albert Vives van lliurar divendres al claustre de professorat 180 signatures de suport als mestres i la direcció. A més a més, la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell es va omplir el dia 25 a la tarda per mostrar l’aval al model d’escola catalanai denunciar “intents per judicialitzar la vida escolar”.  Gairebé 11.000 persones han signat un manifest a change.org en què es defensa la tasca feta als centres educatius de Catalunya.

Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES