Ocupació incorporarà un prospector laboral per solucionar el desajust entre l’oferta i la demanda


Ocupació incorporarà un prospector laboral per aconseguir satisfer l’actual oferta de llocs de feina. Al país hi ha unes 400 persones buscant treball i més de 1.300 ofertes. Davant d’aquesta situació, el ministeri aposta perquè les empreses del país participin en iniciatives a l’estranger perquè demandants de feina d’altres països puguin cobrir aquesta oferta.

El Ministeri d’Ocupació creu que s’ha arribat a una situació d’atur estructural. Un tipus d’atur que es correspon a un desajust entre l’oferta i la demanda de treballadors. Actualment, a Andorra hi ha més llocs de treball que persones buscant feina. Incorporar la figura d’un prospector laboral facilitarà solucionar aquesta problemàtica.

Cobrir els llocs de treball amb demandants de feina estrangers és una de les altres opcions per donar resposta a l’atur estructural. Per això, Ocupació fomenta que empreses del país participin en iniciatives com el workshop ocupacional de la Seu d’Urgell. Enguany, aquesta iniciativa ha posat en contacte 8 empreses del país amb més d’un centenar de demandats de feina de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Els perfils professionals més buscats a Andorra estan relacionats amb la construcció, la restauració, el comerç, l’hosteleria i els serveis.

TOTES LES NOTÍCIES