Ski Andorra demana que el festiu setmanal dels monitors pugui ser flexible


Ski Andorra ha demanat flexibilitat a l´hora de gestionar el festiu setmanal dels monitors per facilitar la feina de treballadors i estacions. La patronal, a més, reitera que el sector s´hauria de regir per un codi de relacions laborals específic.

Els monitors d´esquí hauran de fer un dia de festa setmanal a partir d´aquesta temporada. La mesura no ha estat ben rebuda per part dels treballadors, que ho consideren injust. Ski Andorra, tot i no valorar-ho, entén que aquest fet pot provocar malestar al col·lectiu i demana mesures per suavitzar-ho. Per exemple, que aquest dia pugui canviar segons la feina. “Seria més fàcil per poder distribuir els horaris”, insisteix Montse Guerrero.

Per a la directora de la patronal d’esquí, la feina dels monitors no és com les altres i s’hauria d’entendre que la gestió de les hores no és la mateixa que, per exemple, en una oficina. Per això han demanat que la llei s’adapti. “No estaria bé que davant d’un grup de clients canviessis el monitor pels dies lliures”, reitera Guerrero, tot demanant més flexibilitat.

A banda d’aquesta petició de flexibilitzar els festius, també s’ha demanat, a més llarg termini, que el sector es regeixi per un codi específic adaptat una vegada es faci la modificiació del codi de relacions laborals.

TOTES LES NOTÍCIES