Gerard de la Casa més a prop de la millor versió del Subaru Impreza WRC

El  duel previst entre Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport) i Humberto Janssens (Porsche GT3 CUP) a la Subida del Marmol 2017, va tenir pendents al gran nombre d’afeccionats que es van reunir en l’escenari de la prova per seguir en directe les evolucions dels 108 pilots inscrits a la pujada.

El pilot andorrà als comandaments del nou Subaru Impreza va posar en seriosos problemes, sobretot durant la Fase B disputada el diumenge, a l’excampió d’Espanya de Turismes. Gerard va acabar en la segona posició però a tan sols 183 mil·lèsimes de Janssens en la primera de les pujades, que va ser en la qual tots dos pilots van aconseguir els seus millors registres.

El pilot de Porsche va reconèixer que havia donat el millor de si mateix per aconseguir el triomf, en concret les seves paraules dirigides al pilot de Gedith Andorra van ser: M’has fet córrer molt.

L’Escuderia del Marmol va organitzar un cap de setmana amb dos meeting (denominats fases) vàlids de manera independent per al Campionat d’Andalusia de l’especialitat. En cadascuna de les dues jornades de competició es van disputar: una pujada d’entrenaments i dues vàlides (s’escull el millor crono de cada pilot) per a la classificació final de cada fase.

L’escenari on van acudir milers d’afeccionats (l’organització va parlar de 25.000 afeccionats), va ser el de sempre. És a dir, la carretera Al-840 entre els punts quilomètrics, 4 km i 8,3 km. Un recorregut de 4,300 km, amb una pendent mitjana del 7%.

La fase A, sobretot en la primera de les dues pujades programades, la balança es va decantar a favor de Janssens, amb un crono de 2’41”300, va ser el millor temps i posava el llistó molt alt perquè Gerard pogués superar-lo en la següent.

Però la segona pujada va estar marcada per l’accident d’un participant i posterior avaria del cotxe de seguretat (cotxe 0). Els últims 20 vehicles a sortir, De la Casa entre ells, van estar al voltant d’1 hora esperant en la línia de sortida. Els cronos marcats van ser clarament inferiors als de la pujada anterior.

La fase B, va tenir un inici espectacular, com queda dit les diferències van ser mínimes en la primera cursa. De la Casa va demostrar que podia estar en els cronos de Janssens, la segona de les pujades resultaria decisiva per conèixer el vencedor d’aquesta jornada.
Una vegada completada, les coses van quedar com estaven. Els dos pilots que lluitaven pel triomf, entre els turismes, van tornar a registrar cronos molt igualats (Gerard 3 dècimes pitjor que Janssens) però en tots dos casos els temps van ser superiors als de la primera màniga.

Al final la Fase A, el pilot de Baporo Motorsport es mostrava molt satisfet perquè, amb el projecte Subaru en fase inicial, el seu crono solament havia estat 8 dècimes per sobre a l’assolit amb el Seat Còrdova l’any passat. Però, a l’inici de la jornada següent la situació va canviar de manera radical: “Així va ser, en la Fase A Janssens ens va superar clarament però és cert que el nostre temps era bo si tenim en compte que el Còrdova no tenia secrets per a nosaltres. El d’avui (Fase B) ha estat espectacular. Quedar tan a prop de Janssens i superar en gairebé 2” el registre del Còrdova, ens demostra que amb el Subaru podem ser molt competitius”.

Segons sembla doncs, tot és qüestió de temps i treball en aquesta nova mecànica: “Estic convençut, no ens podem passar un procés d’adaptació que és absolutament necessari per a tots. De tota manera marxo de Macael amb la sensació que estem en la bona línia i molt satisfet pel que hem aconseguit en aquesta mítica prova”.

Dins de dues setmanes (dissabte 11 de novembre), Gerard de la Casa disputarà la 45a Pujada a Sant Feliu de Codines com a campió de Catalunya 2017 de la categoria Turismes. L’objectiu en aquesta última cita serà, tancar la temporada del català de l’especialitat amb un ple de victòries en els parcials disputats i, evidentment, seguir fent quilòmetres al volant del Subaru Impreza WRC per continuar millorant la seva posada a punt de cara a reptes més exigents.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES